NavMenu

Fond PIO i Podgorička banka oprečne o prenosu penzija nakon spajanja sa CKB

Izvor: Vijesti Utorak, 27.10.2020. 14:29
Komentari
Podeli
(Foto: Lighthunter/shutterstock.com)
Predstavnici Fonda penzijsko invalidskog osiguranja (PIO) tvrde da nema potrebe da se penzioneri obraćaju Fondu zbog promjene računa usljed predstojećeg spajanja Podgoričke banke i Crnogorske komercijalne banke (CKB), već da će se penzije isplaćivati bez problema, u kontinuitetu, automatskim prebacivanjem isplate na nove tekuće račune kod CKB-a.

Iz Podgoričke banke upozoravaju, međutim, da posmatrajući podatke o broju računa u kontekstu odredbi Zakona o bankama, banka bez izričite pisane saglasnosti klijenta ne smije dostavljati podatke o njegovom transakcionom računu trećim licima.

- Ipak, imajući u vidu epidemiološku situaciju uzrokovanu širenjem kovid-19, a u cilju zaštite zdravlja naših penzionera, banka pokušava da nađe adekvatno rješenje, uz saglasnost Fonda PIO i regulatora - poručili su iz Podgoričke banke.


Formalno spajanje dviju banaka planirano je 11. decembra ove godine. Jedna od obaveza je i da klijenti na vrijeme obavijeste svoje poslodavce i uplatioce o novom broju računa.

U Fondu PIO zaključuju da "ne postoji potreba da se penzioneri po ovom pitanju obraćaju Fondu, već će se isplata penzija vršiti bez ikakvih problema, u kontinuitetu, automatskim prebacivanjem isplate na nove tekuće račune kod Crnogorske komercijalne banke".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.