Izvor: Mina | Petak, 23.10.2020.| 15:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Najavna konferencija regionalnog projekta CREATIVE@CBC 28. oktobra

Ilustracija (Foto: Matej Kastelic/shutterstock.com)
Asocijacija za demokratski prosperitet (ADP) Zid organizovaće u srijedu najavnu konferenciju regionalnog projekta pod nazivom Razvoj prekogranične mreže za saradnju kreativnih industrija - CREATIVE@CBC.

Konferencija će se, kako su kazali iz ZID-a, baviti temama poput sinhronizacije politika inovacija, podržavajućim ekosistemima za razvoj i primjenu inovacija, potencijala kreativnih industrija i tržišnih izazova za afirmaciju inicijativa.

Projekat CREATIVE@CBC osmišljen je od vodećih razvojnih organizacija u Bosni i Hercegovini (BiH), Hrvatskoj i Crnoj Gori, agencija PREDA i SIMORA i ADP Zid.

- Planirano je da projekat podstakne ekonomski razvoj kroz podršku fizičkoj infrastrukturi i pristupu znanjima, kroz nove tehnologije, metodologije za podsticanje inovativnih procesa i olakšavanje međusektorske veze kreativnih industrija i drugih sektora prekogranične ekonomije - navodi se u saopštenju.

Projekat će podstaći interakcije "kreativnih" zajednica koje se sastoje od grupa preduzeća, pojedinaca, start up kompanija, preduzetnika, programera, free lancera, istraživača, studenata, obrazovnih institucija i građana na prekograničnom nivou, koncentrišući se na olakšavanje procesa razvoja inovativnih proizvoda i usluga.

- Tokom perioda implementacije, od juna ove do maja 2022. godne, partnerski gradovi Prijedor, Sisak i Podgorica osjetiće direktan uticaj projektnih aktivnosti, dok dugoročno gledano, projekat namjerava da doprinese širem prekograničnom području - dodaje se u saopštenju.

Projekat je kofinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije.

Odlukom o kofinansiranju projekata i programa nevladinih organizacija za prošlu godinu projekat je finansijski podržan sredstvima crnogorskog Ministarstva javne uprave.

Ukupna vrijednost projekta je 595,2 hiljade EUR.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.