NavMenu

U planu dogradnja hotela Montenegro u Bečićima - Nova lamela imaće 77 soba i jedan luks apartman

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.10.2020. 11:41
Komentari
Podeli
(Foto: MORT/Idejna rješenja/Euro project management)
Kompanija Hotels Group Montenegro Stars planira rekonstrukciju, odnosno dogradnju hotela Montenegro u Bečićima, za koju je i dobila saglasnost glavnog državnog arhitekte.

Kako se navodi u idejnom rješenju koje je obradio Euro project management iz Podgorice, projektom je neophodno predvidjeti izgradnju novog objekta spratnosti PR+5 spratova, koji se pruža pravcem sever jug a paralelan je sa postojećim objektom hotela Montenegro.

- U okviru lokacije nalazi se izgrađeni hotel Montenegro, koji postojećim kapacitetom soba sa svojom pratećim sadržajima, nije u mogućnosti da odgovori zahtjevima kontinuiranog porasta potražnje smještajnog kapaciteta na predmetnoj lokaciji. Stoga, u cilju povećanja broja smještajnih jedinica, neophodno je izvesti dogradnju nove hotelske lamele - navodi se u dokumentaciji objavljenoj na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Postojeći hotel je smještajnog kapaciteta od 168 soba i 4 apartmana - 344 ležaja, i spada u kategoriju hotela sa četiri zvjezdice. Sastoji se iz tri lamele (lamela 1-južna, lamela 2-centralna i lamela 3-sjeverna), spratnosti P+Međusprat+4. Lamele su različitih gabarita. Pored sadržaja koji su vezani za smeštaj postoje i prateći sadržaji u koje spadaju recepcija, lobi, kafe, resotran sa kuhinjom, poslastičarnica, servisne prostorije, mliječni restoran i itd.

- Dogradnjom hotela smještajni kapaciteti povećavaju se sa 77 novih soba i jednim apartmanom, odnosno 156 kreveta. Pratećih sadržaja u njoj, osim komunikacija, neće biti - navodi se.

Nova hotelska lamela se pruža pravcem sjever jug, sobe su orjentisane na istok unutar dograđenog objekta, predviđen je dodatni smještajni kapacitet, sa pratećom horizontalnom i vertikalnom komunikacijom.

(Foto: MORT/Idejna rješenja/Euro project management)
Novi objekat imaće 77 soba, odnosno 134 kreveta i jedan luks apartman.

- U novom objektu predviđeno je 14 soba po etaži, dok će na na poslednjem spratu polovinu prostora zauzimati luks apartman. Ostatak sprata zauzimaće sobe, a kako je predviđeno projektom, biće orijentisane ka istoku parcele sa zakošenim terasama - navodi se u dokumentaciji.

Strukturu hotelske sobe čini ulazni hol, kupatilo, garderober, spavaći dio i pripadajuća terasa. Površine hotelskih soba kreću se od cca 25 m² do cca 29 m² i projektovane su kao dvokrevetne i trokrevetne.

Kako stoji u dokumentaciji, projektom je predviđena i veza sa recepcijom hotela.

Dograđeni objekat u oblikovnom smislu posjedovaće arhitektonski izraz već postojećeg objekta i sa istim se identifikovati kao cjelina.

- Izgradnja objekta predviđena je od trajnih i kvalitetnih materijala, a sa usmjerenošću na energetsku efikasnost i lako održavanje.

U dokumentaciji stoji da građevinska parcela objekta ima pristup na javnu saobraćajnicu - magistralni put E65, posredno preko internih saobraćajnica sa sjeverne strane objekta. Ulaz u objekat je sa zapadne strane u nivou prizemlja. Na parceli, odnosno dvorištu predviđen je stacionarni saobraćaj.

Parkiranje je predviđeno na parceli u sklopu uređenja terena, na zapadnoj strani.

- Postojeći broj od 48 parking mjesta zadovoljava potrebe za postojeće i nove sobe (4 postojeća apartmana, 168 postojećih soba, 77 novih soba i 1 novi apartman što čini potrebu za 43 parking mesta). Postojeći sistem žardinjera i rastinja, po obodu parkirnih površina, obezbjeđuje optimalnu zelenu barijeru - navodi se u dokumentaciji.

Objekat se nalazi u centralnom dijelu građevinske parcele, okružen slobodnim zelenim površinama, sa bogatim rastinjem u vidu zelenih baštica, žardinjera i vertikalnog zelenila. Prilaz je obrađen asfaltnim zastorom, a pješačke površine popločane su behaton pločama. Sa južne strane objekta omogućen je pristupi šetalištu i plažama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.