Izvor: Mina | Četvrtak, 22.10.2020.| 09:18
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Plantaže u proteklih 13 godina ostvarile bruto dobit od 32 mil EUR

(Foto: YouTube/screenshot)
Kompanija 13 jul Plantaže u prethodnih 13 godina ostvarila je bruto dobit od 32 mil EUR, odnosno godišnje oko 2,7 mil EUR, saopštila je izvršna direktorica Plantaža Verica Maraš.

- Za proteklih 13 godina, koliko sam bila na poziciji izvršnog direktora, kao autentično svjedočanstvo moga rada i ostvarenih kompanijskih rezultata Plantaže ostvarile prihod više od 400 mil EUR - kazala je Maraš.

Od toga je, kako je navela, više od 180 mil EUR na inostranim tržištima u skoro 40 država svijeta.

Prema riječima Maraš, u proteklih 13 godina, proizvedeno je preko 260 miliona kilograma (kg) vinskog i stonog grožđa, 15 miliona kg breskve, 190 miliona flaša vina i prirodnih rakija.

Maraš je dodala da je takođe proizvedeno više od jednog miliona kg ribe i preko pet miliona komada loznih kalemova.

- Investirano je 42 miliona EUR i podignuto preko 800ha novih zasada vinograda, voćnjaka i maslina - kazala je Maraš.

Kako je navela, u budžet države i lokalnih samouprava uplaćeno je više od 110 mil EUR poreza, doprinosa i drugih dažbina.

- Time su isplaćene obaveze za u prosjeku preko 1,2 hiljade zaposlenih na mjesečnom nivou, sa prosječnom neto zaradom od preko 700 EUR i sa značajno poboljšanom kvalifikacionom strukturom zaposlenih u korist visoko stručnog kadra - rekla je Maraš.

Ona je poručila da su njen rad i ostvareni rezultati bili usmjereni na očuvanje i jačanje kompanijskog brenda i podizanje životnog standarda zaposlenih.

Maraš je, kako je ranije saopšteno, zatražila od Odbora direktora Plantaža da je razriješe funkcije izvršnog direktora te kompanije iz, kako je navela, objektivnih razloga, koji se prvenstveno i isključivo odnose na novonastale okolnosti.

- Okolnosti se odnose na nedavne političke promjene koje su nastupile nakon parlamentarnih izbora i koje izvjesno i očekivano moraju imati za posljedicu i moje razrješenje sa ove funkcije - kazala je Maraš.

Ona je za novog izvršnog direktora predložila Miroslava Vukovića, direktora Sektora pravnih i opštih poslova.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.