Izvor: RTCG | Srijeda, 21.10.2020.| 11:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro isporuka vakcina protiv sezonskog gripa

(Foto: pogonici/shutterstock.com)
Vakcine protiv sezonskog gripa trebalo bi da budu isporučene do kraja radne sedmice, nakon čega će odmah početi distribucija javnim zdravstvenim ustanovama, kazali su iz Montefarma.

- Vakcine protiv sezonskog gripa očekujemo do kraja radne sedmice, nakon čega će odmah početi njihova distribucija. Domovi zdravlja i Institut za javno zdravlje obavijestiće javnost o datumu početka vakcinacije - navode iz Montefarma za Dnevne novine.

Podsjećamo, iz ove zdravstvene ustanove je ranije rečeno da bi vakcine trebalo da stignu do 20. oktobra, čime je već bio probijen krajnji rok isporuke koji je, kako je predviđeno u tenderskoj dokumentaciji, trebalo da bude 15. oktobar.

- Nedostatak ljekova-vakcina protiv sezonskog gripa može dovesti do ugrožavanja zdravlja i života građana, pa je neophodno da se postupak javne nabavke sprovede u kraćem zakonom dozvoljenom roku - navodi se u tenderskoj dokumentaciji za nabavku vakcina protiv sezonskog gripa.

ZUACG Montefarm je početkom juna ove godine tenderskom procedurom izabrala firmu Farmalab d.o.o. iz Podgorice kao najboljeg ponuđača za nabavku vakcine protiv sezonskog gripa.

Ugovorena količina je 31.000 doza, vrijednosti 217.000 EUR, dok je prošlogodišnjim tenderom, od strane istog distributera, nabavljena i distribuirana količina vakcine protiv sezonskog gripa bila 22.700 doza.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.