NavMenu

Podgorica će do maja 2022. dobiti još tri nova bulevara - Samo u izgradnju Bulevara Veljka Vlahovića sa šest saobraćajnih traka biće uloženo 4,6 mil EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 21.10.2020. 15:38
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/lakofilms)
Unapređenje stanja putne infrastrukture u Podgorici jedan je od prioriteta gradske uprave i u tom cilju smo unazad dvije godine pokrenuli vrlo ambiciozan investicioni ciklus s namjerom da podignemo kvalitet života naših građana i stvorimo pretpostavke za dinamičan razvoj Podgorice i otvaranje novih radnih mjesta, rekao je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković nakon obilaska Bulevara Josipa Broza na kome je završena rekonstrukcija lijeve kolovozne trake.

On je naglasio da je u protekle dvije godine Glavni grad, uz podršku Vlade Crne Gore izgradio četiri bulevara - posljednju dionicu obilaznice oko Golubovaca, prvu fazu bulevara prema Tuzima, Ankarski bulevar i novi bulevar u Donjoj Gorici, odnosno Bulevar 21. maj vrijedan 10 mil EUR, dodajući da se radovi na najvrijednijem projektu iz ove oblasti - Jugozapadnoj obilaznici, vrijednoj preko preko 15 mil EUR polako privode kraju.

- Očekujem da do maja 2022. godine završimo još tri bulevara, od kojih će jedan biti Zmaj Jovin Bulevar na Starom Aerodromu, vrijedan 1,6 mil EUR, u čiju realizaciju krećemo za mjesec dana, zatim bulevar kroz Gornju Goricu i Bulevar Vilija Branta na Zlatici, ali i da započnemo izgradnju još jedne kapitalne investicije - Bulevara Veljka Vlahovića na Starom Aerodromu koji će imati šest saobraćajnih traka, a koštaće 4,6 mil EUR - istakao je gradonačelnik Podgorice i dodao da će i ta saobraćajnica biti gotova u naredne dvije godine.

- Dakle, možemo već sada sumarno kazati da će rezultat ove gradske uprave, kroz podršku Vlade Crne Gore, za četiri godine kada je u pitanju ralizacija krupnih infastrukturnih projekata u putnoj infrastrukturi biti osam novih bulevara, ne računajući bulevar koji će povezati Podgoricu i Danilovgrad - naglasio je Vuković.

On je saopštio da je Glavni grad uporedo vrijedno radio i na sanaciji postojeće putne infrastrukture i da je gradska uprava odlučna da u narednih godinu i po dana sanira sve gradske saobraćajnice.

- Bulevar Josipa Broza opterećen je u ljetnjim mjesecima, a mi smo u dvije faze, od kojih je jedna završena danas, uspjeli u potpunosti da rekonstruišemo lijevu traku u dužini od 1,3 km. Ukupna vrijednost ove investicije je 240.000 EUR i uvjeren sam da će građani koji žive u ovom dijelu grada, ali i turisti koji posjećuju Podgoricu biti zadovoljni zbog onoga što smo odje uradili - kazao je Vuković.

Gradonačelnik Vuković je najavio i nastavak radova na unapređenju putne infrastrukture na ruralnom području Podgorice i uputio zahvalnost privrednom društvu Putevi na predanom radu i svim sugrađanima na strpljenju tokom prethodnih sedam dana rekonstrukcije Bulevara Josipa Broza.

- Uskoro ćemo krenuti sa realizacijom vrijednih investicija u putnoj infrastrukturi na području Brskuta i Lijeve Rijeke ukupne vrijednosti 200.000 EUR, tako da će benefite ove naše politike osjetiti svi stanovnici Pdgorice - zaključio je gradonačelnik Vuković.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.