NavMenu

Podgorica pomaže ugostitelje sa 80.000 EUR - Uskoro javni poziv

Izvor: eKapija Utorak, 20.10.2020. 12:07
Komentari
Podeli
(Foto: CandyBox Images/shutterstock.com)
Podgorica će uskoro objaviti javni poziv za novi paket podrške ugostiteljima vrijedan 80.000 EUR, saopštio je gradonačelnik Ivan Vuković tokom sastanka Udruženja uhostitelja Podgorice. On je sa njima razgovarao o budućim zajedničkim aktivnostima koji vode u pravcu smanjenja epidemioloških rizika s ciljem nastavka rada ugostiteljskih objekata, uz poštovanje svih propisanih mjera nadležnih organa i tijela.

- Glavni grad je još od marta mjeseca u značajnoj mjeri pomagao ugostitelje i druge male i srednje preduzetnike u Podgorici u namjeri da sačuvamo svako radno mjesto, a imajući u vidu da kriza traje duže nego što smo mislili, u okviru finansijskih mogućnosti uskoro ćemo objaviti javni poziv za novi vid podrške ugostiteljima vrijedan 80.000 EUR - istakao je Vuković.

Gradonačelnik je tokom sastanka ukazao na kompleksnost epidemiološke situacije i potrebu za partnerskim djelovanjem, kako sa nivoa državnih organa podržanih od strane komunalnih službi Glavnog grada, tako i sa nivoa Udruženja ugostitelja Podgorice, s ciljem da se u naredom periodu ublaže posljedice sa kojima se suočavamo kao društvena zajednica, saopšteno je iz Glavnog grada.

- Narednih dana organizovaćemo još jedan sastanak sa Operativnim štabom koji djeluje na teritoriji Glavnog grada sa ciljem nalaženja još efikasnijih metoda i načina rješavanja problema s kojima se svakodnevno suočavamo, a uz podršku Udruženja ugostitelja nemam dilemu da će nam mnogo biti lakše i da ćemo kada ovaj negativni trend konačno počne da se mijenja ući u neku zonu koja će omogućiti normalnije funkcionisanje -zaključio je gradonačelnik Vuković.

Predstavnici Udruženja ugostitelja Podgorice su zahvalili gradonačelniku Vukoviću na kontinuiranoj podršci i iskazanom razumijevanju za potrebe ugostitelja tokom čitavog trajanja epidemije koronavirusa, naglašavajući da bez podrške Glavnog grada najveći dio njih ne bi bio u prilici da zadrži sva radna mjesta i održi poslovanje.

Oni su još jednom izrazili zahvalnost na inicijativi i opredeljenju Glavnog grada, da u ovom teškom i izazovnom trenutku dodatno finansijski podrži ugostitelje.

Predstavnici ugostitelja su na kraju uputili apel i pozvali sve kolege koji se manje odgovorno odnose prema onome što je opšti društveni interes da promijene dosadašnje loše navike i prakse kako bi se u narednom periodu izbjeglo novo zaključavanje ugostiteljskih objekata, jer ogromna većina njih ne bi mogla da nakon toga nastavi sa radom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.