Izvor: eKapija | Utorak, 20.10.2020.| 10:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Za adaptaciju dva doma zdravlja u Podgorici gotovo milion eura - Završetak radova za pet mjeseci

(Foto: Uprava javnih radova)
Realizacija projekta adaptacije objekata domova zdravlja Nova Varoš i Stara Varoš u Podgorici zvanično je počela uvođenjem u posao izvođača, podgoričkog preduzeća Fidija.

Vrijednost radova je 995.797 EUR, rok za njihovo izvođenje je pet mjeseci, a sredstva je obezbijedila Vlada Crne Gore. Stručni nadzor obavljaće doo Urbi.pro iz Podgorice, sa kojim je Uprava javnih radova zaključila ugovor na iznos od 23.534 EUR.

- Na radnom sastanku predstavnika Uprave javnih radova sa izvođačem, stručnim nadzorom, projektantom i rukovodstvom JZU Dom zdravlja Podgorica, dogovoreni su dalji koraci i način organizacije budućih gradilišta. Posebno je istaknuta neophodnost da tokom radova bude obezbijeđen kontinuirani rad medicinskog osoblja domova zdravlja sa pacijentima - saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Projekat obuhvata stavljanje u funkciju trenutno neiskorišćenih spratova dva objekta.

- Dom zdravlja Nova Varoš na ovaj način dobiće nove prostorije za laboratoriju, savjetovalište, ginekologiju, izabrane ljekare, administraciju i prateće sadržaje. U Domu zdravlja Stara Varoš planirano je organizovanje fizikalne terapije, centra za edukaciju, zatim prostorije za izabrane doktore, kao i administrativni i drugi sadržaji za zaposlene - zaključuje se u saopštenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.