NavMenu

Za adaptaciju dva doma zdravlja u Podgorici gotovo milion eura - Završetak radova za pet mjeseci

Izvor: eKapija Utorak, 20.10.2020. 10:33
Komentari
Podeli
(Foto: Uprava javnih radova)
Realizacija projekta adaptacije objekata domova zdravlja Nova Varoš i Stara Varoš u Podgorici zvanično je počela uvođenjem u posao izvođača, podgoričkog preduzeća Fidija.

Vrijednost radova je 995.797 EUR, rok za njihovo izvođenje je pet mjeseci, a sredstva je obezbijedila Vlada Crne Gore. Stručni nadzor obavljaće doo Urbi.pro iz Podgorice, sa kojim je Uprava javnih radova zaključila ugovor na iznos od 23.534 EUR.

- Na radnom sastanku predstavnika Uprave javnih radova sa izvođačem, stručnim nadzorom, projektantom i rukovodstvom JZU Dom zdravlja Podgorica, dogovoreni su dalji koraci i način organizacije budućih gradilišta. Posebno je istaknuta neophodnost da tokom radova bude obezbijeđen kontinuirani rad medicinskog osoblja domova zdravlja sa pacijentima - saopšteno je iz Uprave javnih radova.


Projekat obuhvata stavljanje u funkciju trenutno neiskorišćenih spratova dva objekta.

- Dom zdravlja Nova Varoš na ovaj način dobiće nove prostorije za laboratoriju, savjetovalište, ginekologiju, izabrane ljekare, administraciju i prateće sadržaje. U Domu zdravlja Stara Varoš planirano je organizovanje fizikalne terapije, centra za edukaciju, zatim prostorije za izabrane doktore, kao i administrativni i drugi sadržaji za zaposlene - zaključuje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nova sezona, stari problemi: Fali sezonaca, inspektora, granične policije, parking prostora, boljih saobraćajnica

Nedostatak sezonske radne snage, autobuskog prevoza sa podgoričkog aerodroma od centra Glavnog grada, neriješeno pitanje buke i čistoće, loša saobraćajna povezanost, saobraćajne gužve i gužve na graničnim prelazima, nedovoljan broj službenika granične policije na primorja, nemogućnost strancima da plate parking mjesta SMS-om, neadekvatan inspekcijski nadzor, izostanaka organizovane pripravnosti pojedinih domova zdravlja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.