NavMenu

Vakcine protiv gripa očekuju se do 20. oktobra

Izvor: Dnevne novine Srijeda, 14.10.2020. 12:29
Komentari
Podeli
(Foto: Billion Photos/shutterstock.com)
Vakcine protiv sezonskog gripa trebalo bi da stignu do 20. oktobra, saopštili su Dnevnim novinama iz zdravstvene ustanove Apoteke Crne Gore Montefarm. To je, kako pojašnjavaju, posljednja informacija dobijena od dobavljača i podsjećaju da je ugovorena nabavka 31.000 doza vakcina u vrijednosti od 217.000 EUR.

- ZUACG Montefarm je početkom juna ove godine tenderskom procedurom izabrala firmu Farmalab d.o.o. iz Podgorice kao najboljeg ponuđača za nabavku vakcine protiv sezonskog gripa. Ugovorena količina je 31.000 doza, vrijednosti 217.000 EUR, a prema posljednjoj informaciji koju smo dobili od dobavljača, vakcinu očekujemo do 20. oktobra. Prošlogodišnjim tenderom nabavljena i distribuirana količina vakcine protiv sezonskog gripa bila je 22.700 doza. Istog dana kada vakcina bude isporučena našem skladištu, Montefarm će početi njenu distribuciju ka svim javnim zdravstvenim ustanovama u kojima se vrši vakcinacija, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena - saopšteno je DN iz ove zdravstvene ustanove.

Prema tenderskoj dokumentaciji za nabavku, krajnji rok cjelokupne isporuke je trebalo da bude 15. oktobar, a istaknuto je i da nedostatak vakcine može dovesti do ugrožavanja zdravlja građana.

- Nedostatak ljekova-vakcina protiv sezonskog gripa može dovesti do ugrožavanja zdravlja i života građana, pa je neophodno da se postupak javne nabavke sprovede u kraćem zakonom dozvoljenom roku - navodi se u tenderskoj dokumentaciji.

Podsjećanja radi, ovo nije prvi put da isporuka vakcina protiv sezonskog gripa kasni.

Naime, i prošle godine krajnji rok za isporuku je bio 15. oktobar, a distribucija vakcina, za čiju isporuku je ugovor takođe bio potpisan sa firmom Farmalab iz Podgorice, počela je tek 10. novembra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.