Izvor: Vijesti | Nedjelja, 11.10.2020.| 16:34
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Monteput pobijedio na tenderu za sanaciju na lokalitetu Ski-centar Žarski

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Dreamer Company/shutterstock.com)
Menadžment Uprave javnih radova (UJR), kojim rukovodi direktor Rešad Nuhodžić, izabrao je ponudu državne kompanije Monteput za najpovoljniju na tenderu za obavljanje stručnog nadzora u toku izvođenja radova na sanaciji nestabilnih kosina na lokalitetu Ski-centar Žarski u opštini Mojkovac.

Ovo je rijedak slučaj u domaćem sistemu javnih nabavki da jedna državna kompanija pobijedi na tenderu druge državne institucije u javnom nadmetanju sa ostalim i konkurentnijim privatnim firmama.

Procijenjena vrijednost nabavke UJR iznosila je 12.000 EUR sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost, a Monteput je kao prvorangirani na tenderu ponudio cijenu od 9.200 EUR sa uračunatim PDV-om.

Drugorangirana na ovom tenderu, oglašenom krajem juna ove godine, bila je ponuda firme Geotehnics, project & consulting sa cijenom od 9.801 EUR, a trećerangirana ponuda firme Civil engineer sa cijenom od 11.400 EUR sa PDV-om.

Ponuda podgoričke firme Ing-impuls je odbijena jer je UJR utvrdio da je neispravna.

Stručni nadzor, u toku izvođenja radova na sanaciji nestabilnih kosina na lokalitetu Ski-centar "Žarski", predviđen je tenderom, obavljaće se prema Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata i Pravilniku o načinu vršenja stručnog nadzora nad građenjem objekata.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.