NavMenu

Zahtjev turističke privrede: Liberalizovati ulazak iz Srbije i ostalih zemalja regiona u Crnu Goru

Izvor: Mina Četvrtak, 08.10.2020. 15:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Netfalls Remy Musser/shutterstock.com)Ilustracija
Asocijacija turističkih agencija Crne Gore pozvala je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) da razmotri zahtjev turističke privrede, te otvori granice Crne Gore, odnosno liberalizuje ulazak građanima Srbije i regiona, kao što su i one to učinile.

Predsjednik Asocijacije, Orhan Hodžić kazao je da je od početka pandemije, najviše pogođena djelatnost u Crnoj Gori, ali i u svijetu turizam.

- Trebaće dosta vremena da se ova značajna branša oporavi i vrati na zadovoljavajući nivo kako bi nastavila da uspješno funkcioniše - naveo je Hodžić u saopštenju.

On je kazao da sa trenutnim formalnostima za ulazak u Crnu Goru, odnosno još potrebnim testovima, u najvećoj mjeri ispašta turistička privreda, nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines i drugi pružaoci usluga, jer zbog formalnosti i dodatnih troškova korisnicima usluga, kretanja putnika nema u zadovoljavajućem broju.

- Letovi nijesu popunjeni, a ni drumskog prometa nema u zadovoljavajućem obimu. Ovo se isto zahtijeva i za naše građane koji borave u zemljama regiona duže od 48 sati - dodao je Hodžić.

On je rekao da je činjenica da građane Crne Gore danas, kao državi sa najvećim rekordom u broju zaraženih na 100 hiljada stanovnika, ne ugrožava slobodan ulazak građana zemalja regiona u kojima je znatno manji broj zaraženih.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.