NavMenu

Lokalna i republička vlast pomaže gradnju izletišta Busija - Početna ulaganja od 7 mil KM za budući turistički centar Semberije

Izvor: eKapija Petak, 18.09.2020. 14:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mikica Šubara)Ilustracija
Kompleks izletišta Busija na Majevici, čiju izgradnju je počeo vlasnik preduzeća Mega drvo Svetozar Ostojić, trebalo bi u budućnosti da postane turistički centar ovog regiona, a Grad Bijeljina i nadležna ministarstva u potpunosti su spremna da pomognu da se taj cilj ostvari, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

- Prepoznali smo kvalitetnu ideju i odlukom gradske Skupštine dodijelili 100.000 KM za izgradnju puta prema Busiji. Ova lokacija, u turističkom smislu, ima ogroman potencijal, nalazi se na 900 metara nadmorske visine, i sigurno će postati redovna destinacija za građane Bijeljine, Ugljevika, Lopara, ali i Zvornika, Tuzle i šireg regiona - istakao je Mićić.

On je naglasio da kompanija Megadrvo zapošljava oko 300 radnika i da je posredstvom Gradske uprave u ovom preduzeću organizovana praktična nastava za učenike Tehničke škole "Mihajlo Pupin", saopšteno je iz Grada Bijeljina.

- Zajednički smo, prvi u Republici Srpskoj, počeli sa primjenom dualnog obrazovanja. Projektima koje su finansirali EU, Švedska razvojna agencija i Gradska uprava, obezbijeđene su dvije CNC mašine za praktičnu nastavu učenika Tehničke škole, a Mega drvo je zapošljavalo te svršene srednjoškolce. Inače, ova kompanija izvozi čak 95 odsto svojih proizvoda i imaće našu podršku u budućnosti – poručio je gradonačelnik Bijeljine.

Potpredsjednik Vlade Srpske Srebrenka Golić navela je da je Vlada za projekat Busija dodijelila 37 dunuma zemljišta bez naknade jer je propoznala značaj do sada urađenog i viziju budućeg turističkog kompleksa koji bi se prostirao na površini od 43 hektara zemljišta i omogućio novo zapošljavanje.

- Taj dio Majevice je zadivljujući, netaknuta priroda, a ono što planira gospodin Ostojić zaslužuje svu pažnju i pomoć institucija Republike Srpske – kaže Golićeva.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Đorđe Popović najavio je pomoć Vlade u izgradnji pristupnog puta, navodeći da bi izgradnja ove dionice, prema preliminarnim procjenama, koštala tri miliona maraka.

Pravobranilac Milimir Govedarica rekao je da će Vlada Republike Srpske i dalje izlaziti u susret svim ozbiljnim investitorima.

Vlasnik firme Mega drvo Svetozar Ostojić zahvalio je svima koji podržavaju rad ove kompanije i projekat "Busija" na Majevici, navodeći da je njegova vrijednost u startu 7 mil KM, a u drugoj fazi i do 15 mil KM.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Ellena group želi oporavak Boke i otvaranje hotela Plaža

Kompanija Ellena group iz Herceg Novog, koja je početkom aprila postala vlasnik 33% akcija u Vektra Boki, uputila je zahtjev stečajnom sudiji u Vektri Montenego (koja ima 59% akcija u Vektra Boki) Draganu Vukčeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi za sazivanje vanredne Skupštine akcionara "Vektra Boke". To je "Vijestima" kazao vlasnik Ellena group Danilo Matijašević. Teme vanredne Skupštine akcionara bile bi imenovanje novog upravnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.