NavMenu

Crnoj Gori dodijeljena međunarodna oznaka za sigurna putovanja

Izvor: Mina Srijeda, 16.09.2020. 09:13
Komentari
Podeli
(Foto: Daxiao Productions/shutterstock.com)
Svjetski savjet za turizam i putovanja (WTTC) koji predstavlja globalni privatni sektor putovanja i turizma, dodijelio je Crnoj Gori međunarodnu oznaku za sigurna putovanja Safe Travels.

Iz Nacionalne turističke organizacije (NTO) saopšteno je da je riječ o posebno dizajniranoj oznaci, usljed zdravstvene krize Covid-19, koja putnicima omogućava da prepoznaju destinacije i kompanije širom svijeta koje su usvojile globalne standarde zdravstvene i higijenske zaštite, kao važan preduslov za sigurna putovanja.

- Da su sigurnosni protokoli i mjere koje je donio Institut za javno zdravlje Crne Gore u saradnji sa nadležnim institucijama u resoru turizma, kako bi boravak turista u našoj zemlji učinili što ugodnijim i kako bi zaštitili zdravlje turista, u skladu sa globalnim protokolima WTTC potvrđeno je dodjeljivanjem ove oznake - navodi se u saopštenju.

To je, kako se dodaje, u datim okolnostima vrlo važan korak za zadobijanje povjerenja turista, oporavak i održiv razvoj ove grane koja je od strateške važnosti za ekonomiju zemlje.

Direktorica NTO-a, Željka Radak Kukavičić, kazala je da sprovođenje i poštovanje zdravstvenih mjera predstavlja imperativ širom svijeta zbog čega očekuju da će kroz tu inicijativu biti ostvarena intenzivnija saradnja između privatno-javnog sektora na planu zaštite zdravlja turista i sticanja njihovog povjerenja, koja će doprinijeti oporavku turizma i omogućiti nastavak njegovog razvoja na siguran i bezbjedan način.

Imajući u vidu da je NTOCG institucija nosilac za dodjelu oznake u Crnoj Gori, svi zainteresovani učesnici sektora turizma kao što su hoteli, restorani, aviokompanije, turoperatori, pružaoci usluga prevoza, aerodromi i drugi, mogu aplicirati, uz obavezan uslov da ispunjavaju i sprovode standarde definisane zdravstvenim protokolima.

Za više informacija zainteresovani se mogu obratiti putem e-mail adrese milena.cukic@montenegro.travel.

Nosioci oznake Safe Travels u Evropi su pored Crne Gore i Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Portugalija, Španija, Ukrajina i Turska, kao i 20 država Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Afrike, Bliskog istoka i Pacifičke Azije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.