NavMenu

Od uspostavljanja avio-saobraćaja sa Srbijom, u Crnu Goru sletjelo oko 12.000 putnika

Izvor: Vijesti Četvrtak, 10.09.2020. 15:00
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija)
Od 19. avgusta, odnosno od dana kad je uspostavljen avio-sabraćaj sa Srbijom, na podgoričkom aerodromu sletjelo 4.000 putnika, a na tivatskom oko 8.000, rekla je portparolka Aerodromi Crne Gore Marina Miketić gostujući u Bojama jutra na TV Vijesti .

- Dinamika je iz dana u dan sve veća. Znate da su i dalje potrebni testovi, to malo usporova proceduru, ali u svakom slučaju to je naša najfrekfetnija linija. Mi smo jedva čekali i vjerujem da je obostrano zadovoljstvo da se ta linija otvori i da se uspotave letove - rekla je Miketić.

Na pitanje koliko su Aerodromi Crne Gore izgubili dok nije uspostavljena linija sa Srbijom, Miketić je rekla da je još uvijek rano da govorimo o konkretnim ekonomskim pokazateljima, ali da je sigurno da su gubici veliki.

- Kriza zbog koronavirusa je opustošila kako naše, tako i aerodrome svuda u svijetu. Od 19. avgusta samo na nivou putnika iz Srbije bilo je oko 12.000, a prošle godine u ovo vrijeme bilo je oko 143.000 putnika. To će se sigurno osjetiti u krajnjoj računici - rekla je Miketić.

Kaže da im je sada u fokusu da zadrže ove linije, što u ovoj situaciji nije lako i da otvore nove na čemu se intezivno radi.

- Imamo najavu da će od 17. septembra biti otvorena linija Podgorica-Poznanj i 4. oktobra biti uspostavljena linija sa Budimpeštom. U pregovirima smo sa još nekim linijama - istakla je Miketić.

Dodala je da najviše putnika imamo iz Ukrajine, zatim iz Njemačke. Na trećem mjestu je iz Srbije, zatim Bjelorusije i Turske.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nova sezona, stari problemi: Fali sezonaca, inspektora, granične policije, parking prostora, boljih saobraćajnica

Nedostatak sezonske radne snage, autobuskog prevoza sa podgoričkog aerodroma od centra Glavnog grada, neriješeno pitanje buke i čistoće, loša saobraćajna povezanost, saobraćajne gužve i gužve na graničnim prelazima, nedovoljan broj službenika granične policije na primorja, nemogućnost strancima da plate parking mjesta SMS-om, neadekvatan inspekcijski nadzor, izostanaka organizovane pripravnosti pojedinih domova zdravlja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.