NavMenu

Voz na relaciji Bar-Topčider-Bar kreće od 3. septembra

Izvor: Vijesti Ponedjeljak, 31.08.2020. 15:40
Komentari
Podeli
(Foto: ArtShotPhoto/shutterstock..com)
Međunarodni željeznički saobraćaj na relaciji Bar - Topčider (Beograd) - Bar koji je bio obustavljen zbog zatvaranja granice sa Srbijom zbog koronavirusa, ponovo se uspostavlja počev od četvrtka 3. septembra 2020. godine, saopšteno je iz Željezničkog prevoza Crne Gore.

- U početku će saobraćati samo noćni voz koji iz stanice Bar polazi u 19, iz Podgorice u 20.05 i iz Bijelog Polja u 22.43, sa dolaskom u Topčider u 6.12 sati. Polazak voza iz Topčidera je u 21.10. sati. U zavisnosti od interesovanja i potražnje, ubrzo će biti pokrenut i dnevni voz - ističe se u saopštenju Željezničkog prevoza Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da shodno preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i međunarodnih željezničkih institucija putnici u međunarodnom saobraćaju treba da se pridržavaju određenih mjera.

- Obavezno je nošenje zaštitnih maski prilikom kupovine vozne karte, ulaska u voz i tokom putovanja, osim za putnika dok boravi sam u kabini i djecu mlađu od pet godina. Obavezan je termalni skrining pri ulasku u voz. U slučaju pojave simptoma i znakova infekcije zabranjen je ulazak u voz i obavezna je samoizolacija i testiranje te ponašanje u skladu sa rezultatom testa. Takođe, obavezno je je prijavljivanje kondukteru/pratiocu kola simptoma ili zdravstvenih poteškoća koje se jave tokom putovanja, te održavanje fizičke distance prilikom kupovine voznih karata, na peronima i u vozu. Za putnike koji dolaze iz inostranstva obavezno je posjedovanje važećeg negativnog PCR testa na koronavirus ili pozitivnog ELISA testa ne starijeg od 72 sata, prema procedurama NKT-a - kazali su iz Željezničkog prevoza.

Oni mole putnike da kupuju vozne karte unaprijed, kad god je to moguće.

- Preporučujemo dolazak putnika na stanicu pola sata prije polaska voza u cilju smanjenja gužvi prilikom kupovine karte. Karte će biti u prodaji od utorka, 1. septembra 2020. godine. Molimo putnike da se pridržavaju svih preporučenih mjera - kazali su iz Željezničkog prevoza.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Saobraćaj

Nove cijene goriva: Benzin skuplji dva, dizel jeftiniji jedan cent

Cijene benzina od sjutra će biti skuplje dva, dok će cijena eurodizela biti niža jedan cent, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva. Cijena lož ulja ostaće nepromijenjena. Kao je navedeno, eurosuper 98 i 95 poskupiće dva centa i koštati 1,68, odnosno 1,64 EUR za litar. Eurodizel će biti jeftiniji cent i tokom dvije naredne sedmice koštati 1,48 EUR. Cijena lož ulja zadržaće se na 1,45 EUR. Saglasno odredbama uredbe o

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.