NavMenu

Ulcinj dobija moderan bioskop i multimedijalni centar - Za rekonstrukciju nekadašnje kino sale 1,3 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 18.08.2020. 15:51
Komentari
Podeli
Centar za kulturu u Ulcinju (Foto: Gov.me/S. Matić)Centar za kulturu u Ulcinju
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i predsjednik opštine Ulcinj Ljoro Nrekić potpisali su ugovor o rekonstrukciji nekadašnje kino sale u Ulcinju, u cilju uspostavljanja polivalentnog prostora, koji će obuhvatiti bioskop i multimedijalne sadržaje.

- Drago mi je što smo ovim sporazumom ozvaničili početak aktivnosti na rekonstrukciji nekadašnjeg kina, koji će ubuduće imati funkciju i bioskopa i multimedijalnog centra. Riječ je o radovima vrijednim 1,3 mil EUR, a realizacijom ovog projekta, uz podršku Vlade Crne Gore, stvaraoci i građani Ulcinja uskoro će dobiti jedan od najreprezentativnijih objekata u državi - kazao je Bogdanović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, na sastanku sa rukovodstvom ulcinjske opštine bilo je riječi i o djelatnosti Centra za kulturu, u čije opremanje je, kroz saradnju sa UNDP, uloženo 80.000 EUR.

- Raduje me vizija lokalne uprave, koja razumije da kulturna ponuda, uključujući i arheološke lokalitete, može biti dodatna šansa za pozicioniranje Ulcinja kao turističke destinacije, odnosno da je riječ o dva komplementarna procesa - naglasio je ministar Bogdanović.

Na sastanku je bilo riječi i zajedničkim aktivnostima u oblasti revitalizacije kulturne baštine. Ministar Bogdanović podsjetio je da Centar za konzervaciju i arheologiju u kontinuitetu sprovodi arheološka istraživanja na lokalitetu Svač, te da je ove godine počela sanacija mosta na Klezni, čija druga faza ulazi u završnicu.

- I ovom prilikom poručujem i ulcinjskim kulturnim radnicima i lokalnoj umjetničkoj sceni da je Ministarstvo kulture u potpunosti posvećeno i njima i njihovim projektima. Želimo da realizujemo što više njihovih ideja, jer ovaj grad, uvjerili smo se, ima izuzetan potencijal kada je kultura u pitanju - kazao je ministar Bogdanović.

Predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić istakao je da je posjeta ministra Bogdanovića pokazatelj izuzetne saradnje lokalne uprave i Ministarstva kulture. Ocijenio je da je podrška za projekte i aktivnosti o kojima je danas bilo riječi od velikog značaja za brži i bolji razvoj kulturnih potencijala ovog grada. Posebno je ukazao na značaj potpisanog ugovora zato što će, kako je naglasio, rekonstrukcijom nekadašnjeg kina, koji se sada nalazi u ruševnom i devastiranom stanju, biti ostvaren san svih Ulcinjana, a ovaj grad dobiće savremeni multifunkcionalni objekat.

- Kroz ovakve i slične projekte želimo da podstičemo kulturu u Ulcinju, jer ovaj grad to zaslužuje - kazao je Nrekić.

Tokom radnog boravka u Ulcinju, ministar Bogdanović obišao je Centar za kulturu i početak radova na Spomeniku slobode. Sanacija ovog spomen kompleksa realizuje se u okviru projekta Micro 030, a finansijski je podržalo Ministarstvo kulture.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Nova sezona, stari problemi: Fali sezonaca, inspektora, granične policije, parking prostora, boljih saobraćajnica

Nedostatak sezonske radne snage, autobuskog prevoza sa podgoričkog aerodroma od centra Glavnog grada, neriješeno pitanje buke i čistoće, loša saobraćajna povezanost, saobraćajne gužve i gužve na graničnim prelazima, nedovoljan broj službenika granične policije na primorja, nemogućnost strancima da plate parking mjesta SMS-om, neadekvatan inspekcijski nadzor, izostanaka organizovane pripravnosti pojedinih domova zdravlja

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.