NavMenu

Položen kamen temeljac za izgradnju pješačkog mosta preko Morače - Projekat vrijedan oko 2 mil EUR

Izvor: eKapija Srijeda, 15.07.2020. 15:50
Komentari
Podeli
Podgorica će naredne godine dobiti još jedan pješački most vrijedan skoro 2 mil EUR, a kamen temeljac za njega danas su položili premijer Crne Gore Duško Marković i gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković.

Most će biti dugačak 125 metara, širok 6,4 metra, imaće dvije biciklističke staze i biće prilagođen osobama sa invaliditetom. Pješački most će služiti za prenos hidrotehničkih instalacija i dio je projekta sistema za prečišćavanje otpadnih voda.

- Ovo nije samo veliki projekat na unapređenju komunalne infrastrukture u Podgorici, ovo je razvojni projekat. On će osnažiti ukupni razvojni potencijal Podgorice i pružiti mnogo kvalitetniji i komforniji život građana Podgorice, očuvati naše prirodno okruženje kao što je rijeka Morača i Skadardsko jezero - rekao je predsjednik Marković i dodao da je dobio informaciju da radovi na izgradnji kolektora, vrijednog preko 50 mil EUR, idu odlično.
(Foto: Vlada Crne Gore)
Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković rekao je da je most važan ne samo kao vrijedan infrastrukturni projekat, nego i kao dio sistema za prečišćavanje otpadnih voda koji se uspješno gradi u Podgorici. Izrazio je očekivanje da će kompanija Bemax, koja gradi ovaj most, radove završiti i prije isteka roka od 14 mjeseci.

- Podgorica je lokomotiva ekonomskog razvoja Crne Gore i zato je veoma važno da razvoj Glavnog grada ni jednog momenta nije usporen. Naprotiv. Ja mislim da smo mi uprkos svemu ovome čemu svjedočimo posljednjih mjeseci uspjeli da taj razvoj intenziviramo. O tome govore brojni podaci - možemo da kažemo to i tako što ćemo ukazati na činjenicu da je ovo treći most koji se gradi na teritoriji Glavnog grada nakon onoga na Smokovcu i onoga na trasi buduće jugozapadne obilaznice - rekao je gradonačelnik Vuković.

On je podsjetio da su samo u posljednjih nekoliko sedmica krenuli u izgradnju jednog bulevara vrijednog 25 mil EUR, raspisali tendere za izgradnju četiri nova bulevara, jednog vrtića u bloku VI i danas ovog mosta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.