NavMenu

Od imovine fabrike vode Lipovo ostala samo vozila i viljuškari - Oglašena prva prodaja

Izvor: Mina Četvrtak, 14.05.2020. 11:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Khomson Satchasataporn/shutterstock.com)Ilustracija
Imovina fabrike vode Lipovo, koju čine vozila i viljuškari, prodaje se prvi put po cijeni od 47,4 hiljade EUR.

Stečajni upravnik Dragan Milić iz Nikšića oglasio je prvu javnu prodaju imovine godinu i po nakon uvođenja stečaja u fabriku, koja je vlasništvo biznismena Duška Kneževića.

Riječ je o sedam vozila i tri viljuškara, od kojih je jedno vozilo neispravno, piše Pobjeda.

Ostale imovine nema, jer je godinu prije stečaja prenijeta na Atlas banku kao izmirenje kredita Jadranskog sajma. S obzirom na to da je oprema za proizvodnju vode procijenjena na 1,7 mil EUR, a dug sajma je iznosio 1,85 miliona EUR, u odluci koju je potpisao Knežević navedeno je da će preostali dio biti obezbijeđen iz drugog pravnog posla.

Poreska uprava (PU) je zbog toga pokrenula tužbu protiv Lipova i Atlas banke tražeći da se ugovor o prenosu vlasništva poništi, ali je taj postupak prekinut nakon što je u tu banku uveden stečaj.

Milić je, kako je naveo, podnio zahtjev da se postupak nastavi i očekuje da bi to trebalo da se desi u naredna dva mjeseca.

U stečajnom postupku nad fabrikom Lipovo prijavljeno je 2,3 mil EUR potraživanja, od čega PU koja je inicirala stečaj potražuje 431,8 hiljada EUR, bivši zaposleni oko 202 hiljade, dok 1,5 mil EUR potražuju povezane kompanije.


Fabrika Lipovo je pokušala da kroz plan reorganizacije izbjegne stečaj, ali većina klasa povjerilaca nije prihvatila taj plan osnivača Atlas investa. Protiv njega je glasala PU, kao i 15 zaposlenih.

Vlasnici Lipova su Atlas invest sa 40% i kompanija Mega Gulf Investment Holding Dubai sa 60% vlasništva. Računi su bili blokirani od februara 2016. godine na iznos od 396,7 hiljada EUR.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.