Izvor: Mina | Ponedjeljak, 27.04.2020.| 08:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

NLB banka ne planira nove kreditne proizvode - Neophodna brza reakcija u segmentu kreditiranja likvidnosti

(Foto: Adriana Iacob/shutterstock.com)
NLB banka za sada ne planira nove kreditne proizvode za građane i preduzeća usljed epidemije koronavirusa, ali će pažnju usmjeriti na unapređenje i prilagođavanje postojećih, saopštili su njeni predstavnici.

- Paleta kreditnih proizvoda za građane je veoma široka te se novi proizvodi za sada ne planiraju. Ono što će biti predmet pažnje jeste unapređenje i prilagođavanje postojećih proizvoda - kazali su iz NLB-a agenciji Mina-business.

NLB banka je, kako su naveli njeni predstavnici, u najkraćem roku reagovala prilikom prvih informacija o mogućim zdravstvenim mjerama vezanih za pojavu epidemije Covid-19.

- Tom prilikom je sa većinom klijenata zajednički definisala plan mjera sa ciljem podrške da preduzeća što lakše izađu iz mogućih problema sa likvidnošću - rekli su iz banke.

Kako su objasnili, analizom je utvrđeno da je u ovom momentu najbitnije brzo reagovati u segmentu kreditiranja likvidnosti, ali i naći načine za pojednostavljenje procedura za njihovo odobravanje, kako bi se od negativnih posljedica sačuvali privrednici i zaposleni u njihovim preduzećima.

- Posebna kreditna linija za likvidnost preduzeća je operativna po posebnim cjenovnim uslovima, a za te kredite ne naplaćujemo troškove obrade. Na taj smo način omogućili našim klijentima da lako dođu do likvidnih sredstava čime smo smanjili mogućnost za eventualna otpuštanja zaposlenih u ovim kompanijama - dodali su iz banke.

NLB banka je pojednostavila i realizaciju kredita bez dolaska u banku, kako bi i na taj način dali dodatni doprinos čuvanja socijalne distance i preporuka Instituta za javno zdravlje.

Iz NLB banke su saopštili da svakom klijentu prilaze na individualan način, tražeći najbolje rješenje.

- Za klijente koji ostanu bez posla, a kao posljedica Covid-19, banka će primijeniti olakšice koje su predviđene i mjerama Cenralne banke (CBCG) u vidu restrukturiranja postojećih obaveza - zaključili su iz banke.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.