NavMenu

Ublažavanje mjera zabrana - Trgovine rade od 7 do 22, zabrana kretanja od 23 sata, dozvoljena rekreacija na otvorenom

Izvor: eKapija Srijeda, 22.04.2020. 11:29
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Tumisu)
Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti dalo je saglasnost na ublažavanje pojedinih privremenih mjera uvedenih radi zaštite zdravlja i života građana.

Analizirajući epidemiološku situaciju odlučeno je na predlog Instituta za javno zdravlje, da zabrana kretanja, koja je do sada važila od 19 sati radnim danom, subotom od 13, a nedjeljom od 11 sati, do pet ujutro narednog dana ubuduće važi od 23 sata svim danima.

Prodavnice robe široke potrošnje kojima je do sada bio omogućen rad u skraćenom vremenu ubuduće mogu biti otvoreni od 7 do 22 radnim danima i subotom.

Data je saglasnost na upražnjavanje individualnih sportskih i rekreativnih fizičkih aktivnosti ja javnim površinama poput trčanja, džoginga i slično, uz obavezno držanje distance i poštovanje svih ostalih mjera prevencije, a posebno fizičke distance.

Stanovnicima opštine Tuzi ukinute su posebne mjere su dosadašnje zabrane, tako da se od stupanja na snagu naredbi na koje je NKT dalo saglasnost, za građane Tuzi važe pravila kao i za građane svih ostalih crnogorskih opština. Pri tome građani Tuzi mogu putovati za Podgoricu jer se Podgorica, Tuzi i Danilovgrad tretiraju kao jedinstvena cjelina.

Nacionalno koordinaciono tijelo upozorava građane da opasnost nije prošla i da je neophodno da se striktno pridržavaju svih mjera koje su na snazi.

Usvojen je nedjeljni izvještaj Operativnog tima za upravljanje donacijama u kojem je navedeno da je za nešto više od mjesec dana od otvaranja žiro računa Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti iz zemlje i inostranstva uplaćeno gotovo 8 mil EUR.

U trećem izvještaju o stanju na računu i isplatama sa računa navodi se da je do 21. aprila u 9 sati na račun Nacionalnog koordinacionog tijela uplaćeno 7.771.663,60 EUR i 75.971,72 USD, a da odlivi sa računa iznose 1.719.023,33 EUR.

Stanje na računu na dan 21.04. u 9 sati je 6.052.640,27 EUR i 75.971,72 USD.

Na osnovu odluka Nacionalnog koordinacionog tijela sredstva su usmjeravanja u skladu sa zahtjevima donatora, za hitnu nabavku higijenskih i prehrambenih paketa za ugroženo stanovništvo kao i za nabavku medicinske opreme na zahtjev Kriznog medicinskog štaba i Instituta za javno zdravlje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.