NavMenu

EBRD opredijelio milijardu eura za pomoć ekonomijama pogođenim koronavirusom - Uskoro proširenje paketa solidarnosti

Izvor: eKapija Utorak, 14.04.2020. 08:53
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Moerschy)
Početni paket solidarnosti od milijardu eura za podršku ekonomijama usljed krize izazvane koronavirusom uskoro će biti proširen, najavio je šef kancelarije EBRD-a u Crnoj Gori Jap Sprej na sastanku sa guvernerom Centralne banke Crne Gore Radojem Žugićem.

Kako je saopšteno iz CBCG, šef Kancelarije EBRD-a je podsjetio da je početni paket solidarnosti od milijardu eura, koji su 13. marta odobrili akcionari EBRD-a, namijenjen postojećim klijentima koji imaju neposredne potrebe za obrtnim kapitalom i likvidnošću.

- Evropska banka za obnovu i razvoj ima značajnu potražnju za paketom solidarnosti od milijardu eura za podršku ekonomijama koje su pod velikim pritiskom zbog pandemije koronavirusa. Uskoro se očekuje i njegovo proširenje za širu upotrebu, što otvara vrata za još intenzivniju saradnju EBRD-a sa učesnicima na finansijskom tržišitu Crne Gore - istakao je Sprej na sastanku.

Guverner Žugić je naglasio da EBRD ima kvalitetnu saradnju sa našim bankarskim sektorom i mikrokreditnim institucijama. Izrazio je očekivanje da će EBRD izaći u susret pojačanim zahtjevima za pristupačnim kreditnim linijama, kako postojećih, tako i novih klijenata u bankarskom sektoru Crne Gore.

Osim bankarskog sektora, kroz Paket solidarnosti EBRD je spremna da nastavi da podržava postojeće klijente u svim sektorima malih i srednjih preduzeća, kao i u oblasti trgovine, energetskog i infrastrukturnog povezivanja.

Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.