NavMenu

Renoviranje kompleksa Vrmac u Prčanju ide po planu - Uskoro stiže i namještaj za opremanje hotela

Izvor: eKapija Nedjelja, 05.04.2020. 12:42
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/schab)
Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović obišao je radnike na gradilištu nekadašnjeg hotelsko-zdravstvenog kompleksa Vrmac na Prčanju. Prilikom obilaska izvršni direktor kompanije Krolbay Saša Saveljić, upoznao je predsjednika sa radovima koji se trenutno izvode.

Kako je istakao, radovi se izvode planiranom dinamikom, s obzirom na situaciju koja je zadesila čitav svijet, pa i nas.

- Radimo punim kapacitetom. Na gradilištu je prosječno oko 150 radnika svakodnevno. Poštuju se sve mjere kako ne bi došlo do infekcije novim korona virusom, od zaštitne opreme, pa sve do socijalne distance i u tom dijelu kod nas, za sada, nema problema - kazao je Saveljić, navodi se na sajtu Opštine Kotor.

On je istakao da su nailazili na probleme što se tiče dopremanja namještaja zbog otežanog transporta i zadržavanja robe na granici.

- Taj problem smo prevazišli tako što smo se odlučili da nam namještaj iz Burse transportuju morskim putem i već 17. aprila očekujemo 4 kontejnera sa gotovim proizvodima. To znači da će u bliskoj budućnosti oko 80% opreme stići i ubrzo biti montirano u hotelu - dodaje Saveljić.

Bez obzira na novonastalu situaciju i probleme sa kojima se susreću, velika je vjerovatnoća da se ispoštuje rok za završetak radova na ovom kompleksu.

- Posebno bih istakao da je komunikacija sa lokalnim stanovništvom, na visokom nivou i nastavićemo da budemo društveno odgovorni, posebno u ovoj situaciji. Mi smo u svojevrsnom karantinu, jer većina radnika i živi ovdje. Naši radnici su iz Srbije i BiH. Ušli su u našu državu prije gotovo dva mjeseca i odlučili su da je ne napuštaju, već da rade i borave ovdje. Na taj način su zaštićeni i oni i mještani i nema bojazni od širenja virusa COVID-19 - poručio je izvršni direktor Krolinga Saša Saveljić.
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.