NavMenu

Okončana prva faza realizacije Regionalnog stambenog programa u Herceg Novom - Riješeno stambeno pitanje za 22 porodice, slijede stanovi za penzionere

Izvor: eKapija Utorak, 17.03.2020. 14:16
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Africa Studio/shutterstock.com)Ilustracija
U saradnji Opštine Herceg Novi, Ministarstva rada i socijalnog staranja i Uprave javnih radova okončana je prva faza realizacije Regionalnog stambenog programa u Herceg Novom, kojim je predviđeno rješavanje stambenih pitanja za najugroženije porodice koje su za vrijeme ratnih dešavanja 90-ih godina došle u naš grad i imaju status raseljenih lica.

Ugovor o kupoporodaji 22 stana potpisale su Sanja Lazić iz Direkcije za imovinu i zastupanje Opštine Herceg Novi i izvršna direktorica kompanije Igalopromet Holding, Gordana Radović, uz saglasnost predstavnika Ministarstva rada i socijalnog staranja i Uprave javnih radova.

Radi se o implementaciji projekta MNE7 – Kupovina stanova na teritoriji opštine Herceg Novi, u okviru kojeg je objavljen javni poziv za kupovinu gotovih 36 stanova na području Opštine Herceg Novi, ukupne vrijednosti 953.470 EUR, navodi se na sajtu Opštine Herceg Novi.

Kako je istakla sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić, učešće Opštine Herceg Novi je bilo značajno u prvoj fazi, sa iznosom od 84.000 EUR, dok će za proces druge faze, odnosno kupovinu još 14 stanova, lokalna samouprava izdvojiti 66.000 EUR.

Samardžić je istakla da se lokalna samouprava pokazala kao odgovoran činilac u procesu realizacije projekata koji značajno podižu kvalitet života u našem gradu, kao i obezbjeđivanja egzistencijalnih uslova, poput krova nad glavom. U tom smislu, jedan od prioriteta Sekretarijata za lokalnu samoupravu će u narednom periodu biti zbrinjavanje hercegnovskih penzionera koji nisu stambeno zbrinuti.

- Sem toga, a u skladu sa nedavno usvojenim Lokalnim programom socijalnog stanovanja, posebnu pažnju ćemo posvetiti rješavanju stambenih pitanja za socijalno ugrožene građane, samohrane roditelje, invalidna lica, mlade bračne parove. Navedenim planom su definisane ciljne grupe, kao i modeli socijalnog stanovanja koje Opština planira da realizuje u skladu sa raspoloživim resursima i sredstvima, dodala je Samardžić.

Finansijska podrška za kupovinu 36 stanova u iznosu od milion eura je obezbijeđena iz donatorskih sredstava iz Regionalnog stambenog fonda posredstvom razvojne banke SE, a učešće opštine je 150.000 EUR. Pravo vlasništva nad stanovima stiče Opština Herceg Novi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija

Početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici očekuje se u septembru

Kraj trećeg kvartala, a to je septembar je novi rok za početak gradnje glavnog prostrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Direktor Vodovoda Aleksandar Nišavić kaže da je toku finalizacija glavnog projekta posrtojenja te da očekuju da će do kraja ovog mjeseca biti revidiran. - Nakon što projekat bude revidovan sledeći korak je održavanje javne rasprave i dobijanje dozvole za gradnju od nadležnih institucija. To je nešto što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.