NavMenu

Otvoren Park energije u Ulici Ilije Plamenca u Podgorici

Izvor: eKapija Četvrtak, 27.02.2020. 14:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Mike Flippo/shutterstock.com)Ilustracija
Gradonačelnik Glavnog grada-Podgorica Ivan Vuković, predsjednica UO Petrol Slovenija Nada Drobne Popović i direktor kompanije Petrol Crna Gora MNE Jaka Hrastnik obišli su punionicu za električna vozila i zeleni kutak uređen u okviru projekta Mikro 020 u Ulici Ilije Plamenca na Zabjelu. Obilasku je prethodilo otvaranje novog prodajnog mjesta kompanije Petrol Crna Gora MNE na istoj lokaciji.

- Zahvaljujući ovoj investiciji u Podgorici danas imamo 15-ak novih radnih mjesta i uređenu zelenu površinu koji smo dizajnirali u okviru našeg projekta Mikro 020, a projekat realizovali uz podršku kompanije Petrol. Što je jako važnuo, imamo i prvu super brzu punionicu za električne automobile, što je apsolutno na liniji onoga što je opredjeljenje Glavnog garada kada je u pitanju promovisanje novih i modernih tehnologija, a sve u interesu zaštite životne sredine - istakao je gradonačelnik Vuković, navodi se na sajtu Glavnog grada.

- Osim u oblasti maloprodaje, perspektivu razvoja kompanije u Crnoj Gori vidimo i u sektoru energetike i energetskih rješenja. S ponosom ističemo da u Crnoj Gori i regionu, poštujući najviše standarde u poslovanju, možemo bolje, drugačije, u saglasnosti s prirodom i možemo zajedno - rekao je direktor Jaka Hrastnik.

Zeleni kutak u Ulici Ilije Plamenca na Zabjelu, koji će nositi naziv Park energije, jedna je od mikro lokacija uređenih u okviru projekta Mikro 020, na inicijativu kompanije PETROL Crna Gora MNE doo, zahvaljujući donaciji kompanije u vidu materijala i radova, kao i radovima gradskog preduzeća Zelenilo doo.


Zelenilo je zasadilo 27 stabala crnog bora i bijelog duda, 352 žbuna i 4.800 lukovica, a tepih travnjak je postavljen na 286 kvadratnih metara. Ugrađen je i hidro sistem za navodnjavanje, klupe i kante za otpatke. Prethodno, radilo se na raščišćavanju terena oko parcele, uklanjanju samoniklog rastinja, košenju, orezivanju drveća i nasipanju treseta.

Idejnim rješenjem, koje je preko Saveza arhitekata Crne Gore izradio Veljko Vulanović, zidovi u parku su predviđeni za oslikavanje muralima, što će se realizovati u nekoj od kasnijih faza projekta. Rješenjem je takođe predviđena i pozicija za postavljanje skulpture, odnosno umjetničke instalacije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.