NavMenu

"Put pod noge" - Crna Gora predstavlja ponudu na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Izvor: eKapija Petak, 21.02.2020. 09:37
Komentari
Podeli
(Foto: Printscreen/MORT)
Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa Ambasadom Crne Gore u Srbiji, lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom, predstavljaju turističku ponudu Crne Gore na 42. Međunarodnom sajmu turizma IFT 2020 koji se održava od 20. do 23. februara u Beogradu.

- Pored noviteta u turističkoj ponudi za ovu sezonu, u fokusu predstavljanja Crne Gore na ovogodišnjem izdanju beogradskog sajma je aktuelna kampanja "Dobro.Bolje.Domaće" koja je posvećena promociji gastronomske ponude Crne Gore. Svakog dana sajma biće upriličeni kulinarski događaji kojima će se pored prepoznatljive crnogorske pršute i sireva, promovisati kuhinja različitih regiona Crne Gore - navodi se u saopštenju NTOCG.

Posjetioci sajma su u prilici i da degustiraju crnogorska vina kompanije 13.jul Plantaže, a dobroj atmosferi doprinijeće i bogat kulturno-umjetnički program.

- Takođe, akcenat je i na manifestacijama koje promovišu gastronomsku ponudu kao što su Žućenica fest, Dani Bamije, Dani krapa i patišpanja, Praznik Mimoze, Fešta od kamelija, koje privlače sve veći broj posjetilaca naročito u periodu pred i post-sezone - navodi se.

Tokom sajma planirana je i pres konferencija Turističke organizacije Prijestonice Cetinje i Beogradske kulturne mreže na kojoj će se predstaviti program festivala piva Montenegro Beer Fest.

- Za Crnu Goru tržište Srbije jedno je od najznačajnijih emitivnih tržišta. Tokom 2019.godine Crnu goru je posjetilo oko 402.000 turista iz Srbije koji su ostvarili 3 miliona noćenja - kažu iz NTOCG.

Ove godine na Sajmu turizma u Beogradu će učestvovati više od 700 direktnih izlagača i suizlagača iz 40 zemalja, a zajedno na sve četiri manifestacije učestvuje više od 900 izlagača. Tradicionalno, istovremeno sa Sajmom turizma odvijaće se još tri renomirane sajamske manifestacije koje rastu svake godine po obimu i broju učesnika: 11. Međunarodni sajam vina BeoWine, 16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 16. Sajam suvenira Vidi Srbiju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvoreni i zatvoreni i olimpijski bazen, teretana, restoran, SPA centar... - Šta će sve imati budući kompleks akvatik centra u Baru

Kompleks akvatik centra u Baru gradiće se na parceli od preko 18.000 kvadrata, imaće olimpijski bazen, pomoćni bazen, otvoreni baze, te kompezacioni i bazen za dezinfekciju nogu. Uz to, planirani su i dodatni sadržaji koji će dodatno obogatiti ponudu nacionalnog akvatik centra, ali i omogućiti organizaciju velikih sportskih događaja u Baru. Podsjetimo, Opština je raspisala tender za izradu idejnog rješenja, nakon što je nedavno od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.