NavMenu

Jadransko brodogradilište Bijela prodaje imovinu vrijednu 3,79 mil EUR

Izvor: Mina Ponedjeljak, 17.02.2020. 15:13
Komentari
Podeli
(Foto: beeboys/shutterstock.com)
Stečajna uprava Jadranskog brodogradilišta Bijela objavila je novi tender za prodaju imovine preduzeća, po ukupnoj početnoj cijeni od 3,79 mil EUR.

Prodaju se dva poslovna prostora površine 671 m2 i 368 m2 za 722.870 EUR, odnosno 373.360 EUR.

Na prodaju je ponuđen i kancelarijski namještaj i oprema po početnoj cijeni od 27.630 EUR.

Prodaje se i zemljište površine 3.930 kvadrata za milion eura i od 2.060 m2 za 674.240 EUR.

Predmet prodaje je i više zemljišta manje kvadrature po početnim cijenama od 224.000 EUR, 61.600 , 112.000, 28.560, 260.680 i 302.400 EUR.

Prodaja ponuđene imovine biće organizovana prikupljanjem pisanih ponuda, koje se mogu dostavljati Privrednom sudu do 12. marta do 11 sati. Njihovo otvaranje zakazano je u 11 sati i 45 minuta.

Ponude mogu dostavljati građani i preduzeća koji uplate depozit od deset odsto od početne cijene imovine za koju se dostavlja ponuda. Uslovi za otvaranje ponuda biće ispunjeni ukoliko do navedenog roka bude dostavljena makar jedna.

Kriterijum za odabir ponuda je isključivo najveća ponuđena cijena. Ukoliko izabrani ponuđač odustane od date ponude, stečajni upravnik će proglasiti za kupca drugog ponuđača sa najvećom ponuđenom cijenom, koja nije manja od određenih početnih.

Odluku o odabiru najpovoljnijih ponuđača i unovčenju imovine stečajnog dužnika, stečajni upravnik će donijeti najkasnije osam dana od otvaranja ponuda. Odustanak odabranih ponuđača od date ponude ili zaključenja ugovora, ima za posljedicu gubitak uplaćenog depozita.

Ponuđačima koji ne budu odabrani, uplaćeni depozit će se vratiti u roku od pet dana od prodaje ili proglašenja oglasa neuspješnim.

Stečaj u Jadranskom brodogradilištu otvoren je 2015. godine na predlog Poreske uprave, zbog duga od 6 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.