Izvor: Investitor | Ponedjeljak, 10.02.2020.| 15:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Podgorička firma će raditi superkontrolu radova na autoputu Bar-Boljare

ilustracija
ilustracija (Foto: LIUSHENGFILM/shutterstock.com)
Državno preduzeće Monteput potpisalo je početkom mjeseca ugovor sa podgoričkom kompanijom ABG test, koja se obavezala da odradi posao superkontrole, odnosno ispitivanja izvedenih radova i materijala za ovu godinu na izgradnji prioritetne dionice autoputa Bar - Boljare.

Vrijednost posla je oko 172.500 EUR.

Tenderska dokumentacija raspisana je 8. novembra prošle godine, a procijenjena vrijednost tendera bila je 180.000 EUR.

Rok izvršenja ugovora je 365 dana od zaključivanja ugovora.

U ugovoru, koji je potpisao izvršni direktor Monteputa Jonuz Mujević, navodi se da je rok plaćanja osam dana od dana ispostavljene fakture o izvršenim uslugama.

- Ukoliko stručni nadzor na podnesenu fakturu ima primjedbi, on će tražiti od izvršioca da te primjedbe otkloni. Ukoliko izvršilac u roku od tri dana ne otkloni primjedbe, stručni nadzor će staviti svoje primjedbe i nesporni dio ovjeriti i dostaviti fakturu na verfikaciju naručiocu - navodi se u ugovoru čije detalje prenosi Dan.

Podgorički dnevnik je u maju prošle godine objavio da je Monteput dodijelio istoj firmi, ABG test, posao super-kontrole kvaliteta izvedenih radova na izgradnji prioritetne dionice Smokovac - Mateševo, autoputa Bar - Boljare.

Ugovor o obavljanju posla superkontrole kvaliteta gradnje potpisan je nakon što je Državna komisija za tehnički pregled radova na autoputu u septembru 2018. godine utvrdila da izvođač, kineska kompanija CRBC, ne poštuje građevinske procedure.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.