Izvor: bljesak.info | Utorak, 04.02.2020.| 16:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kulturna ruta povezuje Podgoricu i Mostar

(Foto: Pixabay.com/falco)
U okviru projekta "Valorizacija kulturnog nasljeđa turističkih destinacija Mostar i Podgorica" održan je sastanak projektnog tima koji čine predstavnici Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona (TZHNK) i Turističke organizacije Podgorice (TOP).

Kako je saopšteno, na sastanku koordinacijskog tima analizirane su provedene aktivnosti te je izvršeno detaljno planiranje i podijeljeni zadaci između članova tima za razdoblje implementacije.

Projekt "Valorizacija kulturnog nasljeđa turističkih destinacija Mostar i Podgorica" koji implementira TZHNK sa saradnikom TOP, ima za cilj diversifikaciju ponude kulturnog turizma u Mostaru i Podgorici i stvaranje nove kulturne rute kako bi se produžio boravak posjetitelja na ove dvije lokacije, povećali prihodi i stvorila motivacija za ponovnu posjetu.

Aktivnosti se provode kroz bespovratna sredstva Projekta razvoja i promocije turizma Vijeća za regionalnu suradnju. Projekt finansira Evropska unija, a sprovodi Savjet za regionalnu saradnju (RCC) u nastojanju da doprinese rastu i konkurentnosti šest ekonomija zapadnog Balkana podržavajući razvoj i promociju zajedničke regionalne ponude kulturnog i avanturističkog turizma.

Projekt "Valorizacija kulturnog nasljeđa turističkih destinacija Mostar i Podgorica" će raditi na razvoju kulturne turističke rute koja povezuje Mostar i Podgoricu, obogaćivanju i diversifikaciji turističke ponude, te na promociji ovih lokaliteta putem internetskih alata, promotivnih aktivnosti i događaja, te na uspostavljanju saradnje među akterima iz dvije ekonomije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Projekt će rezultirati stvaranjem nove rute kulturnog turizma koja će povezati Mostar i Podgoricu. Održivost projekta bit će osigurana poboljšanom suradnjom između aktera u turizmu u obje ekonomije, npr. lokalne turističke organizacije, turističke agencije, pružatelji usluga i kulturne institucije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.