NavMenu

Pažnja milenijalaca 12 sekundi, a generacije Z samo 8 sekundi - Potreban miks kanala za prenošenje poruke

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 27.01.2020. 16:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rasulov/shutterstock.com)Ilustracija
Mlađe generacije sve manje konzumiraju linearnu televiziju i puno više vremena provode na internetu. Prema IPSOS-u, čak i kada gledaju televiziju za vreme reklamnog bloka, čak 82% pripadnika generacije Z odlazi sa surfuje, rekao je za Poslovni dnevnik Ivan Brozović, rukovodilac onlajn tima u kreativnoj medijskoj agenciji Universal McCann Zagreb.

- U budućnosti ćemo morati da budemo usmjereni na razumijevanje ciljne grupe i samu strategiju, dok će softver za nas obavljati sve ostalo. Vrhunski stratezi, koji će razumjeti podatke o ciljnim grupama, biće vrlo traženi, te ljudi koji će razumeti softver i kako ga da ga iskoriste da ispune medijske ciljeve klijenata - dodaje.

Prema Forbsu, pažnja milenijalaca je 12 sekundi, a generacije Z samo 8 sekundi. U tim uslovima mora postojati velika usklađenost kreativne marketinške poruke i kanala putem kojih se ta poruka šalje, kako bi ona pogodila ciljanu publiku, smatra Ivan Brozović.


- Preporuka komunikacijskih kanala isključivo zavisi od ciljeva koje klijent ima, kao i od ciljne grupe kojoj želi da se obrati. Svaki klijent, pa čak i svaka kampanja, može imati različiti miks kanala koji će maksimalno doprineti uspešnost prenosa komunikacijske poruke - dodaje.

Napominje i da se društvene mreže moraju ozbiljno razmatrati u bilo kojoj medijskoj strategiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija

Vračar: Ponuda za zakup Željezare nezadovoljavajuća, sve zainteresovane kompanije mogu aplicirati za pregovarački postupak

Predstavnik Komisije ispred Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Miro Vračar saopštio je da je ponuda švajcarske kompanije 8B Capital S.A. za zakup pogona Čeličane i Kovačnice, u sklopu nikšićke Željezare nezadovoljavajuća. Ta kompanija se jedina prijavila na drugi međunarodni javni poziv. Vračar je, nakon razmatranja ponude, kazao da što se tiče švajcarske kompanije, niti postoji bankarska garancija niti uplata depozita i da moraju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.