NavMenu

Rekonstrukcija Ulice 18. jula u Momišićima biće završena do kraja marta - Investicija vrijedna 407.000 EUR

Izvor: Pobjeda Petak, 19.02.2021. 11:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: jocic/shutterstock.com)Ilustracija
Uokviru rekonstrukcije Ulice 18. jula u Momišićima, prva faza radova, u dužini od 300 metara, najvećim dijelom je završena.

U drugom dijelu ulice (koji je takođe dug 300 metara) u toku je ugradnja hidrotehničkih i elektro-instalacija. Nepovoljni vremenski uslovi i instalacije koje nijesu evidentirane u katastru uticali su da se radovi ne odvijaju u skladu sa planom. Iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, koja je investitor posla, poručuju da bi radovi trebalo da budu završeni do kraja marta.

- Prva faza koja je obuhvatila dionicu od kraja Ulice 18. jula do raskrsnice sa ulicom koja vodi ka Dalmatinskoj (naspram TC "Bazar"), dužine oko 300 metara, najvećim dijelom je završena. Urađena su oba sloja asfalta i preostala je montaža stubova javne rasvjete i izrada horizontalne signalizacije - kazali su za Pobjedu iz Agencije za izgradnju i razvoj.

Kako dodaju, u toku je druga faza radova, koja obuhvata preostali dio ulice sve do kružne raskrsnice. Trenutno se izvode radovi na ugradnji hidrotehničkih i elektro instalacija.

- Nepovoljni vremenski uslovi uticali su da se radovi ne odvijaju u skladu sa planom. Takođe, zbog postojećih instalacija koje nisu evidentirane u katastru instalacija vršene su izmjene projekta, što je dodatno usporavalo izvođača radova - poručuju iz Agencije za izgradnju i razvoj.

Rekonstrukciji Ulice 18. jula počela je sredinom juna prošle godine. Njena dužina iznosi 600 metara, a počinje od kružne raskrsnice sa ulicama 13. jula i Moskovskom i završava se slijepo.

- Rekonstruisana saobraćajnica imaće dvije saobraćajne trake širine po 2,75 metara i obostrane trotoare promjenljive širine, od metar do metar i po. Od prateće infrastrukture projektom je planirana izgradnja novog vodovoda od PVG cijevi koji će zamijenti postojeći azbestno-cementni, zatim atmosferska kanalizacija, TK kanalizacija i javna rasvjeta. Takođe, predviđeni su bočni priključci fekalne kanalizacije sa ranije izgrađenog kolektora do granica urbanističkih parcela - navode iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice, uz napomenu da je ugovorena vrijednost radova je 407.120 eura.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije, Turizam, sport, kultura

Boravišna taksa biće veća, više novca će dobiti NTO

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera formiralo je radnu grupu za izradu nacrta izmjena i dopuna Zakona o boravišnoj taksi, kojim će se povećati iznos ove naknade koja ulazi u cijenu smještaja za turiste i na novi način definisati raspodjela tog prihoda između opštinskih turističkih organizacije, Nacionalne turističke organizacije i opštinskih i državnog budžeta. To je saopšteno iz ovog resora na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.