NavMenu

U planu izgradnja 10 km duge saobraćajnice na Luštici - Put na poluostrvu biće dio buduće zaobilaznice

Izvor: eKapija Petak, 29.01.2021. 12:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: mihalec/shutterstock.com)Ilustracija
Opštine Tivat i Herceg Novi saglasne su da je saobraćajna infrastruktura neophodna za razvoj investicija na Luštici, saopšteno je juče nakon sastanka predsjenika ove dvije lokalne samouprave, Stevana Katića i Željka Komnenovića.

Dogovoreno je da se na dnevnom redu sledeće redovne sjednice Skupštine Opštine Tivat nađe Odluka o proglašenju javnog interesa, čijim se usvajanjem otvaraju vrata ka realizaciji planiranog - izgradnji saobraćajnice u dužini od skoro 10 kilometara.

Prema riječima predsjednika tivatske opštine Željka Komnenovića, Herceg Novi i Tivat su u saglasju da je saobraćajna infrastruktura neophodna za razvoj investicija, a planirana saobraćajnica na luštičkom poluostrvu važna za obje opštine. On je pojasnio da je u pređašnoj proceduri zbog dijela sportske infrastrukture Luštice bay došlo do izmještanja dijela od 1020 metara puta kroz teritoriju tivatske opštine. Ukupna dužina puta iznosi oko 10 kilometara i zalazi duboko na teritoriju hercegnovske opštine iznad mjesta Klinci.

- Sastanak je bio konstruktivan i dogovor je da na već sledećoj sjednici SO bude odluka o proglašenju javnog interesa i da se završi projekat kako bi na ubrzan način završili taj dio posla i kako bi mogli da uđemo u drugu fazu, odnosno u samu izgradnju saobraćajnice koja je veoma značajna za razvoj Luštice i koja će imati kasnije veliki značaj za buduću zaobilaznicu za Herceg Novi i Tivat. Mi smo i na formalnim i neformalnim sastancima predsjednika opština Boke i Budve i ranije targetirali da su saobraćajna infrastruktura i tretman otpada naši prioriteti u radu - kazao je Komnenović.

Kako je naglasio predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, lokalna samouprava je uradila veliki posao kada je riječ o izgradnji putne infrastrukture.

- Mi smo pri kraju završetka glavnog projekta za oko osam kilometara puta koji prolazi kroz hercegnovsku teritoriju i očekujemo izdavanje građevinske dozvole. Razgovarali smo o nastavku tog puta ka opštini Tivat, kako bi se ta procedura sprovela do kraja i put bio završen u kompletu - kazao je Katić i dodao da će uz projekat vodosnabdijevanja koji je u završnoj fazi, ova putna infrastruktura značiti kompletnu promjenu načina funkcionisanja na teritoriji Luštice.

Put na poluostrvu će biti dio buduće zaobilaznice, koja će biti od velikog značaja za saobraćaj cijelog zaliva. Katić je naglasio da sa prethodnom tivatskom vlašću nije bilo moguće naći zajednički jezik, izrazivši zadovoljstvo što je u tivatskoj lokalnoj upravi sada pokazano veliko razumijevanje kada je riječ o ovim poslovima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži počinje sledeće nedelje

Naredne sedmice počeće izgradnja turističkog kompleksa Otrant Reefs na Velikoj plaži u Ulcinju, prenosu portal Ul-Info. - U subotu, 6. aprila, biti svečano postavljen kamen-temeljac za turistički kompleks Otrant Reefs na Velikoj plaži. Najavljeno je da će se ovaj kompleks prostirati na preko 40.000 kvadrata, te da će imati dva hotela sa 5 zvjezdica i 23 vile, te brojnim drugim pratećim sadržajima uz Port Milenu - prenosi portal.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.