NavMenu

Opština Bar opredijelila gotovo 59.000 EUR za podršku nevladinim organizacijama - Konkurs otvoren do 30. marta

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 01.03.2021. 13:44
Komentari
Podeli
(Foto: kozirsky/shutterstock.com)
Opština Bar raspisala je javni konkurs za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama za 2021. godinu. Kako je saopšteno iz ove lokalne uprave, finansiranjem projekata nevladinih organizacija Opština Bar pruža snažnu podršku realizaciji ideja i inicijativa građana, i stvara prostor za učešće građana i saradnju sa lokalnom upravom na rješavanju brojnih pitanja koja realizuje civilni sektor.

- Za finansiranje projekata barskih nevladinih organizacija u 2021. godini iz budžeta Opštine opredijeljeno je 58.950 EUR, od čega se 60% raspodjeljuje za projekte organizacija prijavljene po osnovu ovog konkursa, dok je 40% namijenjeno za finansiranje programa NVO koje imaju poseban status za opštinu Bar - navodi se u saopštenju.

Pravo učešća na konkursu imaju nevladine organizacije sa sjedištem u Baru, za projekte koji se u potpunosti ili pretežno realizuju na teritoriji barske opštine. Shodno utvrđenim prioritetima za ovu godinu, prioritetne oblasti za finansijsku podršku biće evroatlantske i evropske integracije, rodna ravnopravnost i borba protiv bolesti zavisnosti.

- Najviši iznos sredstava koji se na osnovu konkursa dodjeljuje nevladinoj organizaciji iznosi do 3.537 EUR, a projekti se, po pravilu, finansiraju u iznosu ne manjem od 80% za realizaciju projekta navedenom u prijavi na konkurs. Jedna NVO može aplicirati sa najviše dva projekta, a sredstva mogu biti dodijeljena za finansiranje samo jednog projekta - dodaju iz Opštine.

Konkurs sa prijavnim formularom objavljen je na sajtu Opštine Bar, a prijave se podnose na propisanom obrascu objavljenom uz konkurs. Dodatne informacije o konkursu građani mogu dobiti u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu, svakog radnog dana od 7 do 15 sati, telefonom na 030/301-486, a 10. marta biće organizovan i Info dan, na kome će zainteresovani moći da se informišu o svim detaljima vezano za konkurs.

Konkurs za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama biće otvoren do 30. marta ove godine.

- Opština Bar poziva sve nevladine organizacije i građane koji žele da realizuju svoje ideje da kandiduju projekte i apliciraju za dobijanje finasijske podrške u realizaciji svojih projekata - zaključuje se u opštinskom saopštenju
Komentari
Vaš komentar
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.