NavMenu

Za preduzetnice u Nikšiću 40.000 EUR bespovratne pomoći

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.01.2021. 08:55
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/Tumisu)
Optšina Nikšić je za 2021. godinu opredijelila 40.000 EUR za podršku ženskom preduzetništvu. Kako je saopšteno iz lokalne uprave, konkursom su definisane prioritetne oblasti za pružanje finansijske podrške preduzetnicama za realizaciju biznis planova.

- Imajući u vidu ulogu žene kroz vjekove, koja je bila stub domaćinstva i nosila vrline poput hrabrosti, čestitosti i istrajnosti, bila majka i domodržnica, na ovaj način želimo osnažiti ženu na njenom putu emancipacije i finansijskog prosperiteta. Ekonomska samostalnost žene je ključni segment razvoja cjelokupnog društva - navodi se u opštinskom saopštenju.

Dalje navode da reduzetništvo na prostorima Nikšića bilježi značajne iskorake u okviru kojeg je procenat ženskog preduzetništva zastupljen u sve većem obimu.

- Cijeneći značaj ženskog preduzetništva Opština Nikšić je u budžetu za 2021. godinu opredijelila iznos od 40.000 eura za dodjelu bespovratne podrške - ističu iz Opštine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj

Biće rekonstruisani svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom

U naredne dvije godine svi pružni prelazi od Bara do granice sa Srbijom biće rekonstruisani, saopštio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. U emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao je da upravo prelazi na prugama predstavljaju veliki problem kada je riječ o bezbjednosti u željezničkom saobraćaju . - Podaci su, nažalost, alarmantni. U zadnjih šest godina došlo je do 319 vanrednih događaja, od čega 21 sa smrtnim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijsti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.