Izvor: eKapija | Srijeda, 13.11.2019.| 11::44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

ICGEB Radionica

Organizator: Ministarstvo nauke i tehnološkog razvoja Crne Gore

19.11.2019 , Podgorica

(Foto: Pressmaster/shutterstock.com)

Ministarstvo nauke u saradnji sa Centrom za genetički inženjering i biotehnologiju (ICGEB) iz Trsta, organizuje Radionicu o mogućnostima koje Centar nudi zemljama članicama. Radionica je dio prve visoke posjete Generalnog direktora ICGEB-a gospodina, Lorensa Banksa (Lawrence Banks) sa saradnicima, Crnoj Gori.

Prisutni će imati priliku da se informišu o programima ICGEB-a i na licu mjesta dobiju detaljne instrukcije o načinu i mogućnostima učešća u jedinstvenim aktivnostima koje ovaj Centar nudi: stipendije, sastanci i kursevi, grantovi, transfer tehnologija, biološka bezbjednost.

Međunarodni centar za genetski inženjering i biotehnologiju sa sjedištem u Trstu, Republika Italija predstavlja međunarodnu organizaciju koja je dio sistema UN, osnovanu pod okriljem Organizacije za industrijski razvoj (UNIDO), 1983. godine, a koja posjeduje sopstvene laboratorije za biotehnologiju, kako u Trstu, tako i u Južnoj Africi. Organizovana je po sistemu Centra izvrsnosti za istraživanje, obuku i transfer tehnologija ka privredi, sa ciljem podrške ostvarenju ciljeva održivog globalnog razvoja. Sprovodi istraživanja u oblastima virologije, parazitskih bolesti, vakcina, kardiovaskularnih bolesti, imunologije, molekularne genetike, neurobiologije, malignih bolesti, industrijske biotehnologije i poboljšanja usjeva.


Radionica će biti održana u zgradi Rektorata (Plava sala), 19. novembra 2019. sa početkom u 10:00h.