NavMenu

U planu rekonstrukcija železničke pruge od Rume do granice sa BiH - Država traži konsultantsku firmu

Izvor: eKapija Nedelja, 03.03.2024. 13:44
Komentari
Podeli
Pruga kod Rume (Foto: Print screen / Google maps)Pruga kod Rume
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je tender u kome traži konsultantsku firmu za izradu prostornog plana, studije izvodljivosti sa idejnim projektom i studije o proceni uticaja na životnu sredinu za rekonstrukciju i modernizaciju železničke pruge Ruma - Šabac - Donja Borina - državna granica.

Kako je navedeno, Srbija je dobila zajam od 102 mil EUR (od Međunarodne banke za obnovu i razvoj 51 mil EUR i isto toliko od Francuske agencije za razvoj) za prvu fazu projekta modernizacije železničkog sektora. U pitanju je višefazni programski pristup, koji će se sprovoditi u tri faze koje se preklapaju tokom desetogodišnjeg perioda. Deo prihoda namenjen je plaćanju pomenutih konsultantskih usluga.

U planu je rekonstrukcija i modernizacija celokupne pruge, tako da se dostigne brzina kretanja do 120 km/h. Radiće se i na izgradnji fiksnih instalacija električne vuče (elektrifikacija sistemom 25 kV/50 Hz), renoviranju staničnih objekata duž pruge, digitalizaciji telekomunikacija, povećanju nivoa zaštite i tako dalje.

Detalje tendera pogledajte OVDE.


Pruga duga oko 107 km

Pruga Ruma - Šabac - Donja Borina - granica sa Bosnom i Hercegovinom je jednokolosečna, neelektrifikovana železnička pruga u dužini od oko 107 km, koja ne ispunjava savremene transportne zahteve.

Izgrađena je između 1901. i 1978. godine, a najveća dozvoljena brzina za dizel vagone kreće se od 50 do 70 (80) km/h.

Duž pruge ima 26 servisnih tačaka, uključujući 13 stanica (jedna teretna), 11 stajališta i dva čvorišta. Stanice na pruzi su: Ruma, Buđanovci, Nikinci, Platičevo, Šabac, Štitar, Petlovača, Prnjavor Mačvanski, Lešnica, Loznica, Koviljača, Brasina i Zvornik.

Građevni objekti na trasi obuhvataju četiri tunela (ukupne dužine 320 m), sedam betonskih mostova (ukupne dužine 754 m) i 10 čeličnih mostova (ukupne dužine 15 5m). Pored toga, postoji 71 propust, 45 pločastih propusta i tri lučna propusta, 113 putnih prelaza i osam potpornih zidova.

U 2018. godini remontovana je deonica od Šapca do Brasine u ukupnoj dužini od 53 km, čime su, posle 13 godina, stvoreni uslovi za uspostavljanje redovnog putničkog železničkog saobraćaja između Šapca i Loznice. U ovu rekonstrukciju uloženo je oko dve i po milijarde dinara.

Mapa: Železnička stanica Ruma

A.K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

11.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Gojković: Muzej Nikole Tesle između Beograda na vodi i Sajma, radi se projektni zadatak

Ni u zgradi nekadašnje Glavne železničke stanice, ni u prostoru Termoelektrane "Snaga i svetlost", već na prostoru između Beograda na vodi i Beogradskog sajma. To će, po svemu sudeći, biti buduća stalna adresa Muzeja Nikole Tesle. To je najavila ministarka kulture Maja Gojković. - Najvažniji projekat koji je Ministarstvo kulture predložilo da uđe u "Srbija 2027" jeste Muzej Nikole Tesle jer zaslužuje bolji prostor u kome će moći

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.