NavMenu

Do maja izgradnja 25 kilometara kanalizacione mreže u Kragujevcu - Najavljena i druga faza rekonstrukcije centralnog gradskog jezgra

Izvor: eKapija Petak, 03.03.2023. 08:30
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Smith1972/shutterstock.com)Ilustracija
U okviru projekta "Čista Srbija" u Kragujevcu je u izrađena projektna dokumentcaija za izgradnju 43 kilometra kanalizacione mreže. Kako je prilikom obilaska radova rekao gradonačelnik Nikola Dašić, trenutno se radi na 17. kilometru, a do maja bi trebalo da bude zaokruženo prvih 25 kilometara mreže.

- Projekat koji će se realizovati narednih nekoliko godina je veliki i podrazumeva izgradnju 360 km kanalizacione mreže - naveo je Dašić.

Radovi se, kako je navedeno na zvaničnom sajtu Kragujevca odvijaju u ulici Milovana Grujovića (Veliko Polje), Zvorničkoj ulici (Ćava), Karaula 5 (Beloševac), Branislava Miljkovića (Ilićevo), Pere Dobrinoviča (Petrovac) i Ane Frank (Petrovac).

- Praktično nema dela grada u kome nismo započeli izgradnju kanalizacione mreže. Paralelno sa ovim poslom se vrši vraćanje ulica u prvobitno stanje. Ono što je naša ideja u ovom projektu, mislim na grad Kragujevac, je da ulice vraćamo u punom profilu - dadao je on.

Ovom prilikom najavljen je početak druge faze projekta, odnosno rekonstrukcija centralnog gradskog jezgra, za koji su pripreme u toku. Pipremljene su prve ulice u kojima će otpočeti radovi, a to su Vojvode Mišića, Vojvode Putnika, Karađorđeva, Miloja Pavlovića i Lole Ribara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.06.2023.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Ibarski put od Orlovače do Sremčice dobija 4 trake - U planu i privredna zona uz magistralu u Rušnju

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove grada Beograda stavio je na rani javni uvid Plan detaljne regulacije naselja Rušanj, dela Ibarske magistrale i privredne zone uz magistralu. Kako je navedeno u dokumentu koji je izradio Urbanistički zavod Beograda, a koji obuhvata deo Ibarske magistrale od petlje za pristup groblju "Orlovača" do ukrštanja sa Beogradskom ulicom – veza sa naseljem Sremčica, planira se proširenje Ibarske

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.