NavMenu

U izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i odlaganje otpada planira se ulaganje oko 350 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 06.12.2022. 15:35
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Orlando_Stocker/shutterstock.com)Ilustracija
Nemačka KfW banka pomaže u realizaciji programa "Vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda u opštinama srednje veličine", rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prilikom susreta sa ambasadorkom Nemačke u Srbiji Anke Konrad.

On je podsetio na to da je na nedavnoj sednici Skupštine Srbije ratifikovan Međunarodni sporazum sa KfW bankom, vrednosti 70 mil EUR, dok okvirna vrednost čitavog projekta iznosi 350 mil EUR.

Prema njegovim rečima, taj program je od posebnog značaja za Srbiju, zbog čega je u resornom ministarstvu formiran poseban sektor koji će se baviti, između ostalog, projektima komunalne infrastrukure, navodi se na sajtu Vlade.

Nemačka ambasadorka podsetila je na to da je Nemačka dugi niz godina blizak partner Srbije u projektima u oblasti infrastrukture i transporta i trenutno podržava Srbiju sa približno 300 mil EUR za realizaciju projekata izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i odlaganje otpada.

Vesić je u razgovoru pokrenuo i pitanje ukidanje režima dozvola za srpske i nemačke auto-prevoznike, podvukavši da je Srbija spremna odmah to da učini.

Na sastanku je dogovoreno da to pitanje bude razmotreno na zajedničkom sastanku radne grupe resornih ministarstava dveju zemalja, koji će biti održan u prvom kvartalu naredne godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.06.2023.  |  Energija, Industrija, Građevina

Beogradske elektrane ubuduće će i hladiti potrošače - Gradiće se novo postrojenje za kompleks Nacionalnog stadiona i EXPO centra u Surčinu

JKP Beogradske elektrane raspisale su tender za izradu prethodne studije opravdanosti sa generalnim projektom za izgradnju kogeneracijskog/trigeneracijskog postrojenja na području PPPP Nacionalni stadion, a vrednost nabavke procenjena je na 20 miliona dinara. U okviru područja Nacionalni stadion određen je prostor za novi toplotni izvor Surčinsko polje. Površina zemljišta određena za ovaj javni kompleks je veća od 5ha. Budući kompleks

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.