NavMenu

Momirović: Paralelno sa Moravskim koridorom gradiće se i industrijska zona

Izvor: eKapija Nedelja, 07.08.2022. 15:44
Komentari
Podeli
(Foto: Nagy Szabi/Unsplash)
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je, nakon obilaska radova na izgradnji Moravskog koridora, izjavio da će paralelno sa izgradnjom tog koridora biti napravljena velika industrijska zona koja će se nalaziti između Varvarina i Ćićevca, koja će otvoriti novu perspektivu za ove dve opštine, ali i za Trstenik i Kruševac, jer, kako je naveo, cilj je da se podigne zaposlenost.

- Najveći obim radova na izgradnji Moravskog koridora je u Ćićevcu i naš prvi zadatak je da spojimo Koridor 10 sa Kruševcom - istakao je Momirović.

Podsetio je da su radovi započeti pre godinu i po dana i da se "može videti koliko je do sada urađeno na celoj trasi Moravskog koridora koja, kako je naveo, ima više od 118 mostova, nadvožnjaka i podvožnjaka i da ne postoji ni jedan deo na ovom projektu, a da se na njemu ne izvode radovi".

Radove na izgradnji Moravskog koridora, zajedno sa Momirovićem, obišli su i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, predsednica opštine Ćićevac Mirjana Krkić, kao i predsednica opštine Varvarin Violeta Lutovac Đurđević i tom prilikom su se složile da će izgradnja najmodernije saobraćajnice biti od izuzetnog značaja za njihove opštine, jer će se na taj način približiti svim gradovima u Centralnoj Srbiji, navedeno je na sajtu Vlade.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić naglasio je da se radovi intezivno izvode na ovom značajnom projektu, koji predstavlja "najveće gradilište u Srbiji".

- Tokom jula smo imali prosečno preko 3.700 radnika angažovano svakog dana sa oko 1530 jedinica mehanizacije i transportnih sredstava - rekao je Antić.

Ukupna dužina Moravskog koridora, odnosno auto-puta E761 Pojate – Preljina iznosi 112 kilometara i čine je tri deonice – Pojate – Kruševac (27,8 km), Kruševac – Adrani (53,8 km), Adrani – Preljina (30,6).

Moravski koridor povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca – Koridorima 10 i 11. Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije između Pojata i Čačka – Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi oko pola miliona stanovnika.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.