NavMenu

U Novom Sadu počinje izgradnja privremenog mosta za izgradnju glavnog u sastavu obilaznice

Izvor: eKapija Četvrtak, 02.06.2022. 11:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lev Kropotov/shutterstock.com)Ilustracija
Projekat obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava je najveći razvojni projekat za grad Novi Sad jer će upravo ovaj projekat dovesti veliki broj investicija u narednim godinama, rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon posete gradilištu mosta preko reke Dunav na državnom putu drugog reda br. 111 u okviru izgradnje obilaznice oko Novog Sada.

- Završićemo ovaj most, završićemo Fruškogorski koridor, brzu prugu koja spaja Beograd, Novi Sad i Suboticu sa Budimpeštom i omogućiti svim građanima da imaju najsavremeniju infrastrukturu - rekao je Momirović.

Gradilište je posetio i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je istakao da iz Sremske Kamenice kreće izgradnja privremenog mosta preko koga će se realizovati izgradnja glavnog mosta, a da istovremeno nastavljaju sa rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa na bačkoj strani i pripremama pristupnih saobraćajnica.

Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji obilaznice oko Novog Sada sa mostom preko Dunava potpisan je 19. marta ove godine. Obilaznica oko Novog Sada sa mostom preko Dunava biće dužine 2.400 metara, most će biti dužine 887 m i radiće se u saradnji sa kineskom kompanijom CRBC (China Road and Bridge Corporation) i Koridorima Srbije. Radovi na obilaznici i mostu preko Dunava koštaće 175 i po mil EUR.

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić je dodao da će uskoro početi izgradnja privremenog mosta, jer kineski partneri u svojoj tehnologiji izgradnje mostova primenjuju gradnju sa privremenog mosta.

- U Novom Sadu defakto imamo dva gradilišta, dva mosta, a vrlo brzo ćemo obići i te radove, koji se nalaze nekoliko kilometara odavde, tačnije kod Petrovaradina prema Kaću, gde se radi na izgradnji mosta koji je deo projekta Fruškogorskog koridora. Uveren sam da će kompanija CRBC apsolutno odgovoriti zadatku koji ima na ovom projektu, a očekujemo da počnu radovi na sremskoj strani, na privremenoj mostovskoj konstrukciji u naredne dve nedelje – rekao je Antić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.