NavMenu

Uređenje lokalnog puta u Staroj Pazovi vredno 950 miliona dinara - Konkurs u novembru

Izvor: eKapija Subota, 30.10.2021. 13:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: David Tadevosian/shutterstock.com)Ilustracija
Deo lokalnog puta od Starih Banovaca prema obližnjoj šljunkari, koji je bio oštećen i usled pojačanog saobraćaja u lošem stanju, uskoro će biti kompletno rekonstruisan. Pripremni radovi su počeli ovih dana, a deo su projekta uređenja putnog pravca Stari Banovci - Belegiš.

Uređenje svih lokalnih puteva je prioritet u ovoj i narednoj godini, izjavio je predsednik Opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović i najavio još jedan veliki projekat, rekonstrukciju puta od Starih Banovaca do Krnješevaca.

- Od Starih Banovaca prema Novoj Pazovi, put koji je zbog velike frekventnosti saobraćaja kroz Industrijsku zonu u veoma lošem stanju, radiće se kompletno. Projekat je trenutno na odobrenju od strane Vlade, a nakon odobrenja projekat će biti realizovan po principu javno-privatnog partnerstva po delovima, na primer od Putnika u Staroj Pazovi ka Vojki i od ulaska u Novu Pazovu (dva alternativna nova ulaska u Novu Pazovu). Vrednost investicije procenjena je na oko 950 miliona dinara, tačan iznos će biti poznat kada se raspiše konkurs - rekao je Radinović, prenosi sajt Opštine.

Raspisivanje konkursa se očekuje od polovine novembra meseca ove godine. Već sledeće godine se predviđa kopletno uređenje puteva u Podunavlju, od kojih su neki već uređeni, a neki će biti spojeni sa Opštinom Inđija, konkretnije od isključenja sa autoputa E-75 kod Novih Banovaca do uključenja kod Krčedina

- Radićemo sve ono što nije urađeno u tom delu opštine. Nakon rekonstrukcija pomenutih puteva, naša opština bila bi potpuno uređena što se tiče lokalne putne infrastrukture - dodao je Radinović i istakao da su ovo sve obimni poslovi, jer se ne radi o samo presvlačenju asfalta puteva, već o kompletnoj rekonstrukciji, zbog čega će radovi trajati duže.

Svi projekti se uglavnom realizuju u saradnji sa republičkim organima. Nakon što je, pre nekoliko godina, asfaltirano više od 45 km ulica po naseljima opštine, sadašnji radovi na lokalnim putevima predstavljaju još obimniji i kompleksniji infrastrukturni projekat, zaključuje se.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

A1 Srbija preuzima kompaniju Conexio Metro

Kompanija A1 Srbija je najavila preuzimanje 100% udela kompanije Conexio Metro. Zaključak transakcije zavisi od odobrenja relevantnih nadležnih organa. Ovim preuzimanjem A1 Srbija će steći 300 kilometara optičkih kablova, što će omogućiti pristup više od 42.000 domaćinstava, pretežno na Novom Beogradu, saopštavaju iz kompanije. Cilj A1 Srbije je da do 2025. godine počne sa pružanjem usluga na sopstvenoj optičkoj mreži, a ova

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.