NavMenu

Vesić: Pri kraju projektovanje prve linije metroa, u narednoj nedelji ugovor za projekat druge linije

Izvor: eKapija Ponedeljak, 19.07.2021. 16:01
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Daniel Caluian/shutterstock.com)Ilustracija
Trenutno se završava projektovanje prve linije metroa koje radi kompanija Egis, a u narednih nedelju dana potpisujemo ugovor za projektovanje druge linije čija će gradnja početi dve godine kasnije, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Prva linija biće završena 2028, a druga 2030. godine. Druga linija će biti duga 19,2 kilometra, sa takođe 21 stanicom – rekao je Vesić za TV Hepi.

Prema njegovim rečima, Gradski zavod za veštačenja trenutno radi katastar rizika. Kako je rekao, to znači da se na čitavoj liniji metroa snima stanje svih zgrada koje se nalaze na trasi.

– Želimo da znamo u kakvom su stanju svi objekti, jer će se kopati na dubini čak i do 60 metara, dok je prosek 47 metara. Najmanja dubina će biti na Dorćolu, oko 19 metara, ali kada se rade metro stanice i sama trasa, mora se raditi katastar rizika jer svaka zgrada mora da bude snimljena. Naravno da postoji osiguranje ukoliko se dogodi nešto nepredviđeno, kako bi eventualna šteta bila nadoknađena. Ugovor sa kompanijom Power China, potpisujemo u septembru, a u novembru počinje gradnja depoa na Makiškom polju – dodao je Vesić, prenosi Beoinfo.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  IT, Telekomunikacije

Telekom Srbija grupa i zvanično na nemačkom tržištu - MTEL Nemačka otvorila vrata svojih poslovnica

Telekom Srbija grupa nastavlja sa širenjem poslovanja u Evropi. Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnica u Menhengladbahu i Dizeldorfu, generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka, Stefan Božić, presecanjem vrpce simbolično su otvorili novo prodajno mesto kompanije MTEL Nemačka i na taj način označili još jedan značajan korak u širenju poslovanja ove kompanije na velikim

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.