NavMenu

Gradiće se regionalni gasovodi u Borskom, Zaječarskom i Kolubarskom okrugu

Izvor: Tanjug Četvrtak, 22.04.2021. 17:32
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andrea Slatter/shutterstock.com)Ilustracija
Nadzorni odbor Srbijagasa usvojio je danas izmene i dopune Programa poslovanja kojim su uvažene zaključci Vlade Srbije o potrebi gasifikacije delova Borskog, Zaječarskog i Kolubarskog okruga.

Rebalansom Programa poslovanja nacionalne gasne kompanije uvažena je činjenica da su isporuke prirodnog gasa ove godine počele da se odvijaju iz pravca Bugarske, navodi se u saopštenju sa sednice.

Dodaje se da su prilikom planiranja investicionih aktivnosti Srbijagasa za ovu godinu uvaženi Zaključci osnivača-Vlade Republike Srbije o potrebi gasifikacije dela Borskog i Zaječarskog okruga i izgradnje regionalnog gasovoda Paraćin-Boljevac-Rgotina-Negotin-Prahovo, zatim izgradnje RG Leskovac-Vranje i gasifikacije dela Kolubarskog okruga i izgradnje regionalnog gasovoda Beograd-Valjevo-Loznica.

- Izgradnjom ovih novih gasovoda stvoriće se uslovi za izgradnju distributivnih gasovodnih mreža u svim naseljenim mestima na području ovih okruga i povezivanje industrijskih, komunalnih i individualnih potrošača na distributivni sistem JP Srbijagas - navodi se u saopštenju.

Navodi se da će tako biti obezbeđeni sigurnost i stabilnost snabdevanja prirodnim gasom svih potrošača na teritorijama tih opština i gradova.

Izmene i dopune Programa poslovanja Srbijagas će putem Ministarstva rudarstva i energetike dostaviti Vladi Srbije na saglasnost.

Nadzorni odbor usvojio je i Izveštaj o poslovanju za prošlu godinu u kojoj je navedeno da je ostvaren visok stepen naplate tekućih potraživanja, uz racionalizaciju troškova, što je za rezultat imalo poslovnu i neto dobit.

Usvojen je i Izveštaj o samoocenjivanju preduzeća koji je pripremila Radna grupa za koordinaciju aktivnosti na uspostavljanju adekvatnog sistema finansijskog upravljanja i kontrole u JP Srbijagas.

Nadzorni odbor usvojio je i Odluku o otpisu i isknjižavanju zastarelih potraživanja i obaveza iz poslovnih knjiga kompanije sa stanjem na dan 31. decembar prošle godine.

Sednicom je predsedavao predsednik NO Muamer Redžović, prisustvovali su generalni direktor Dušan Bajatović i članovi poslovodstva kao i pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Saša Stojanović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.