NavMenu

Na jesen radovi na kanalizaciji i deponiji u Kragujevcu

Izvor: Tanjug Sreda, 17.03.2021. 14:14
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Yevhen Prozhyrko/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović razgovarao je danas sa gradonačelnikom Kragujevca Nikolom Dašićem u okviru promocije i realizacije projekta "Čista Srbija", kojim je predviđeno intenzivno ulaganje u izgradnju kanalizacione mreže i regionalne deponije sa spalionicom u Kragujevcu.

- Očekujemo da bi radove u Kragujevcu mogli da pokrenemo na jesen. Izuzetno sam zadovoljan sastankom sa gradonačelnikom Kragujevca i dogovorenom dinamikom - istakao je Momirović, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je rekao da će u centru Šumadije, za prostor gde živi preko 200.000 stanovnika, biti građena kanalizaciona mreža od 260 km i nova regionalna deponija sa spalionicom.

- Investicija je ukupne vrednosti 190 miliona za izgradnju kanalizacije i tri postrojenja za preradu, u Stragarima, Batočinini i samom Kragujevcu. Za izgradnju nove regionalne deponije za ceo Kragujevački okrug, opredelili smo investiciju od 118 mil EUR, koja obuhvata i novo postrojenje za spaljivanje otpada - naveo je Momirović.

Ministar Momirović i direktor kineske građevinske korporacije CRBC Džang Sjaojuen potpisali su nedavno komercijalne ugovore o projektovanju i izgradnji kanalizacione infrastrukture i o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada u Srbiji.

Ugovorima će biti omogućeno projektovanje i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacione mreže i pumpnih stanica u 65 lokalnih samouprava na 73 lokacije, kao i sanacija ili izgradnja regionalnih deponija na šest lokacija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.