Izvor: eKapija | Utorak, 16.03.2021.| 10:02
Izdvojite članak Odštampajte vest

Planirana izgradnja rezervoara pitke vode za vodosnabdevanje u Lisoviću kod Barajeva

Regulaciono nivelacioni plan
Regulaciono nivelacioni plan (Foto: Print screen / Urbanistički projekat / Infoplan)
Na postojećim katastarskim parcelama broj 1358/1 i 1358/2 KO Lisović u Barajevu, planira se izgradnja objekta rezervoara. Zbog toga je na javnom uvidu bio Urbanistički projekat za izgradnju rezervoara Dubrava, rezervoara pitke vode za vodosnabdevanje u Lisoviću.

Ukupna površina obuhvata urbanističkog projekta iznosi 0,463 ha odnosno 46,3 ari.

Lokcija UP se nalazi u južnom delu Gradske opštine Barajevo u katastarskoj opštini Lisovići na granici sa opštinom Sopot. Predmetne parcele su neizgrađene i izlaze na dve ulice. Sa severozapada strane obe parcelele izlazi na Ulicu Obrada Mihajlovića Jastreba dok sa severoistoćne strane parcela 1358/2 izlazi i na Ulicu Ivana Trfunovića Uče.

Projektom parcelacije od postojećih katastarskih parcela 1358/1 i 1358/2 potrebno je formirati novu GP1. Na novoformiranoj građevinskoj parceli GP1 planira se izgradnja rezervoara sa pristupnim stazama i zaštitnim zelenim površinama.

Objekat je slobodnostojeći, spratnosti P. Objekt se sastoji od od podzemnog i nadzemnog dela. Planirana površina je 264 m2. Objekat rezervoara sačinjavaju dve komore zapremine od po 500 m3 i zajednička zatvaračnica. U rezervoaru su predviđeni odvojeni sistemi dovoda, odvoda i preliva vode: dovod vode iz rezervoara Gaj, odvod vode, crpna stanica za potisne cevovode, kao i preliv sa ispustom.

Objekat rezervoara je pozicioniran u severozapadnom delu parcele orjentisan prema ulici Obrada Mihajlovića Jastreba. Kolski pristup objektu je obezbeđen sa pomenute ulice. U planu su dva parking mesta.

Planira se ograđivanje objekta žičanom ogradom prema pravilima o zaštiti hidrotehničkih objekata. Sve ostale površine su uređeno zelenilo u funkciji zaštite.

Pored rezervoara potrebno je izgraditi i oko 70m nedostajuće primarne mreže, od poslednjeg šahta na izvedenom cevovodu u Ulici palih boraca do lokacije rezervoara, tako da Urbanistički projekat obuhvata i deonicu nedostajuće primarne mreže, kao i rešenje ispusta iz rezervoara, tako da se ispusni cevovod vodi duž postojeće ulice do najbližeg vodotoka, reke Mišljevac.

Investitor je Grad Beograd, Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, a naručilac Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograd J.P. Obrađivač Plana je Infoplan iz Aranđelovca. Za idejno rešenje bilo je zaduženo preduzeće Vodotehnika iz Beograda.

A. K.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE