NavMenu

U planu nekoliko infrastrukturnih projekata u Zemunu - Krajem februara tender za rekonstrukciju kanalizacione mreže u starom delu opštine

Izvor: eKapija Nedelja, 21.02.2021. 14:44
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Gradska opština Zemun je pokrenula niz projekata u cilju poboljšanja infrastrukture koji će doprineti svakodnevnom boljem životu građana Zemuna.

U planu je rekonstrukcija 6,6 kilometara kanalizacione mreže u starom jezgru Zemuna. Vrednost radova je 400 miliona dinara, a tender za izbor izvođača raspisuje Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju krajem februara, i u najkraćem roku sledi početak radova.

Takođe, u saradnji sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda započet je projekat izgradnje betonskog nadvožnjaka u Batajnici dužine oko 285 metara i širine 12,5 metara.

Nadvožnjak će premostiti prelaz preko četiri koloseka brze pruge i prelaz preko saobraćajnica u naselju i biće lociran oko 400 metara severno od postojećeg pružnog prelaza, navodi se na sajtu gradske opštine.

Zajedno sa nadvožnjakom, ovim projektom obuhvaćena je i rekonstrukcija i izgradnja više od 1.400 metara okolnih saobraćajnica. Izgradnjom nadvožnjaka smanjiće se broj nesreća i incidenata na pružnim prelazima na ovoj deonici, a i biće ostvaren pun protok kako za železnički, tako i za drumski saobraćaj.


U toku 2021. godine radiće se na rekonstrukciji Glavne ulice i Keja oslobođenja. Ispred opštinskog zdanja planirano je postavljanje spomenika nekadašnjem predsedniku opštine Zemun i Gradonačelniku Beograda Branku Pešiću.

Takođe, u planu je da se izgradi garaža na platou ispred Sportsko-rekreativnog centra Pinki i pešačko-biciklistički most Lido-Kej oslobođenja.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.