NavMenu

U toku izrada studije - Tramvaji uskoro preko Starog železničkog mosta?

Izvor: b92/Novosti Utorak, 12.01.2021. 09:16
Komentari
Podeli
(Foto: Katarina Stevanović)
Iako je bilo predviđeno da konstrukcija između Mosta na Adi i Gazele postane pešačko-biciklistički koridor, gradske vlasti sada imaju novu ideju.

Kako zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže za Novosti, žele da ga prošire i da preko njega puste tramvajski saobraćaj. U toku je izrada studije Građevinskog fakulteta u cilju ispitivanja Starog železničkog mosta.

- Ako projekat pokaže da stubovi mosta mogu da izdrže, mi bismo ga malo proširili i pustili tramvaje preko njega. Prema proračunima, trebalo bi da se proširi za metar s obe strane. Ideja je da se onda tramvajski saobraćaj sa Novog Beograda uključuje kod Sajma. A na Novom Beogradu bismo morali da napravimo vezu mosta sa Ulicom Vladimira Popovića.

Iskoristili bismo taj most za tramvajski saobraćaj, koji bi nam ujedno značio kao tramvajska veza dok se bude gradio novi savski most - otkriva zamenik gradonačelnika.


Inače, stari železnički most na Savi godinama je u veoma lošem stanju. Pre tri godine pričalo se da će najkasnije do 2021. biti pretvoren u pešačko-biciklističku saobraćajnicu.

Njegova nova namena predviđena je bila Izmenama i dopunama regionalnog prostornog plana administrativnog područja grada Beograda koji se nalazio na javnom uvidu tokom oktobra 2017. godine.

Ovaj most sagrađen je 1884. godine, kao prvi "čvrst" most kojim je Srbija zakoračila u Evropu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.