Izvor: pannonrtv.com | Četvrtak, 03.12.2020.| 08:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Obilaznica oko Temerina rasteretila bi glavnu ulicu - Investicija nedostižna za Opštinu

Temerin
Temerin (Foto: YouTube/screenshot)
Na glavnoj ulici u Temerinu neprekidno se odvija putnički i teretni saobraćaj. Saobraćaj u pravcu sever-jug je intenzivan pre svega zbog blizine Novog Sada. Izgradnja obilaznice je, zbog rasterećenja ovog mesta, već dugo aktuelno pitanje.

Kroz glavnu ulicu dnevno prosečno prođe devet hiljada vozila, ali u periodima intenzivnijeg saobraćaja i do 12.000 vozila. Pored zagađenja vazduha i buke, to ima i druge negativne efekte na kvalitet života.

Planovi za izgradnju obilaznice postoje još od sredine prethodne decenije. Obilaznica oko Temerina dobila je svoje mesto i u koalicionom sporazumu između Saveza vojvođanskih Mađara i Srpske napredne stranke, koji je potpisan u novembru.

- To je ogromna investicija, koju opština iz sopstvenih sredstava nikada ne bi mogla da realizuje. Kružni tok na ulazu iz pravca Bačkog Jarka, to je početna tačka, on je već 2018. godine izveden tako da se iz njega može isključiti na obilaznicu - rekao je Robert Pastor, predsednik Skupštine opštine Temerin.

Postoji nekoliko ideja o mogućoj putanji obilaznice. Izrada projektne dokumentacije, otkup zemljišta i mnogi drugi detalji, predstavljaju prema nadležnima samo početak jednog dugog procesa.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.