NavMenu

Planirana nova saobraćajnica u blizini Palićkog jezera

Izvor: eKapija Sreda, 02.12.2020. 11:00
Komentari
Podeli
U vrhu Ulica 6. Nova (Foto: Print screen / PDR / JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica)U vrhu Ulica 6. Nova
Nacrt Izmene dela Plana detaljne regulacije za deo obalnog pojasa Palićkog jezera (zapadna i južna obala IV sektora i obala III sektora) nalazi se na javnom uvdu do 7. decembra.

Naručilac i investitor je Grad Subotica, a obrađivač JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica.

Delovi koji su Planom (koji se menja) bili planirani za saobraćajnice, novim rešenjem (Izmenom plana) pretežno su planirani za površine ostale namene - poljoprivredno zemljište. Izmenom plana kroz kp. 13109/1 K.O. Donji grad planiran je novi ulični prodor - nova saobraćajnica.

Izmenom plana detaljne regulacije pored državnog puta sa leve strane planirana je izgradnja biciklističke staze.

Predmetnom Izmenom plana stvoriće se uslovi za racionalnije korišćenje građevinskog zemljišta (uz uvažavanje i poštovanje interesa vlasnika na predmetnom prostoru) koje će pozitivno uticati na racionalnije funkcionisanje saobraćaja i na očuvanje prirodnih i stvorenih vrednosti.

Osnovni ciljevi izrade plana su:

- korekcija saobraćajnih rešenja u cilju boljeg i racionalnijeg funkcionisanja saobraćajne mreže na predmetnom prostoru;
- rekonstrukcija i dogradnja postojeće komunalne infrasrukture;
- očuvanje prirodnih i stvorenih vrednosti, poboljšanje kvaliteta životne - prirodne sredine radi očuvanja biodiverziteta područja, sa akcentom na poboljšanju kvaliteta jezerske vode, ekosistema jezera, što će doprineti unapređenju ekološkog statusa jezera i okoline, a sve u skladu sa utvrđenim režimima zaštite za obuhvaćeno područje koje se nalazi unutar zaštićenog područja Parka prirode Palić.

A. K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.