NavMenu

Objavljeno 5 javnih poziva za subvencije za beogradske poljoprivrednike

Izvor: eKapija Ponedeljak, 22.04.2024. 17:04
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Rajko Karišić)Ilustracija
Sekretarijat za poljoprivredu objavio je javne pozive za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede za 2024. godinu u ukupnom iznosu od 511 miliona dinara, što je najveći iznos izdvojen za ove namene do sada. Reč je o pet javnih poziva, i to o javnom pozivu za nabavku poljoprivrednih priključnih mašina, traktora, opreme u oblasti pčelarstva, voćarstva, povrtarstva, ratarstva i stočarstva, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Podsticajna sredstva su namenska i bespovratna i dodeljuju se u maksimalnom iznosu do 80 odsto od cene prihvatljivih troškova investicije. Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice – nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji grada Beograda.

Sredstva namenjena za nabavku novih poljoprivrednih priključnih mašina su maksimalno 500 hiljada dinara po korisniku. Za ovu namenu opredeljeno je 140 miliona dinara.

Ukupna sredstva za nabavku novog traktora, u maksimalnom iznosu koji ne može biti veći od milion dinara po korisniku, jesu 171 milion dinara.

Javni poziv iz oblasti stočarstva odnosi se na nabavku grla stoke i opreme za stočarsku proizvodnju, za šta je opredeljen iznos od 100 miliona dinara, a maksimalan iznos ne može biti veći od 750 hiljada dinara po korisniku.

Za javni poziv iz oblasti voćarstva, povrtarstva i ratarstva za nabavku voćarske, povrtarske i ratarske opreme opredeljen je iznos od 60 miliona dinara. Maksimalni iznosi podsticajnih sredstava po korisniku će biti određeni javnim pozivom, s obzirom na to da se radi o više vrsta različite opreme.

Podsticajna sredstva namenjena za nabavku nove opreme u oblasti pčelarstva (jedna ili više vrsta opreme) su u maksimalnom iznosu do 120 hiljada dinara po korisniku. Za ovu namenu opredeljena su finansijska sredstva u iznosu od 40 miliona dinara.

Rok za podnošenje prijava je 3. jun do 15 časova. Prijave se podnose lično na pisarnicu Gradske uprave Grada Beograda, Ulica kraljice Marije 1, ili putem pošte na adresu Sekretarijata za poljoprivredu Gradske uprave Grada Beograda, Ulica kraljice Marije 1.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.05.2024.  |  Građevina

U centru Užica planira se gradnja zgrade sa 52 stana (FOTO)

U Užicu je u planu gradnja stambeno-poslovnog prostora spratnosti Po+Pr (sa Gal.)+4S+Ps ukupne neto površine 3.346,56 m2. Projektovana su 52 stana i tri poslovna prostora. U prizemlju objekta sa galerijom, projektom je predviđeni su lokali, od kojih je jedan sa galerijom. Na prvom, drugom i trećem spratu, se nalazi po 10 stanova, a na četvrtom i povučenom spratu 11 stanova. Projektovana su i 24 garažna mesta. Nedostajućih 36 parking

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.